Sisački streljaši na turniru olimpijskih nada srušili osobne rekorde

U Čakovcu je 12.02.2022. održan 5. turnir olimpijskih nada u streljaštvu standardnim zračnim oružjem. Streljački klub “HVIDR-a SISAK” predstavljali su Zoja Šaban, Nika Mandić, Tea Ilijević i Marko Dragosavac. Posljednju provjeru prije posljednjeg kola lige, naši mladi natjecatelji su savršeno odradili, a čak troje od njih su rušili osobne rekorde. Najbolje je gađala Zoja Šaban koja je sa 595,3 kruga osvojila broncu u kategoriji juniorki, istu medalju u kategoriji mlađih juniorki i srebrnu medalju u svojoj kategoriji, kategoriji kadetkinja. Osobni rekord je podigla za 4 kruga.

Broncu u kategoriji mlađih kadeta osvojio je i Marko Dragosavac sa 567,6 krugova, što je također novi osobni rekord pomaknut za 10 krugova. Moglo je biti i više da nije došlo do katastrofalne blokade u trećoj seriji, ali i manje jer se Marko savršeno izvukao iz krize i odlično završio meč.

Nika Mandić je osobni rekord podigla za čak 20 krugova, ali  tih 574,2 kruga je bilo dovoljno tek za “drvenu” medalju. Četvrto mjesto ni jedan sportaš ne voli, ali Nikin napredak pokazuje da neće često biti četvrta.

Tea Ilijević je pogodila skromnih 577 krugova, ali kod nje smo napravili velike preinake na opremi i oružju i vjerujemo da će se do juniorskog PH Tea vratiti jača nego prije.

najčitanije