Sisački samuraji – Kendo Klub Sisak

st

261020211635288389.jpeg

Kendo klub Sisak sportski je kolektiv koji je u medijima nepravedno zapostavljen, a koji itekako zaslužuje da se o njemu kaže nešto više.

‘Kendo je japanska borilačka vještina i sport, koji za cilj imaju ujediniti um i tijelo te stvoriti duh pun života kroz pravilno i uporno treniranje. Poštivati ljudsko dostojanstvo i čast, družiti se iskreno s ostalimka i uvijek težiti pobolljšanju samog sebe’, rekao nam je Dominik Ahmetović iz Kendo kluba Sisak.

Siščani se u svom gradu kendom bave od 2009. godine, kad je klub osnovan. U Hrvatskoj je ta disciplina također vrlo mlada. Hrvatski kendo savez osnovan je 2004. godine, a već godinu kasnije postao je punopravnim članom Europske kendo federacije.

‘Hrvatski kendo savez uvelike pomaže radu našeg kluba, kako organizacijom seminara i zajedničkih treninga, tako i donacijama u obliku opreme’, dodaje Ahmetović.

Članovi kluba bave se tom borilačkom vještinom, kažu, kako bi što kvalitetnije proveli svoje slobodno vrijeme.

‘Kendo je način života, životna filozofija, sport, rekreacija. Naglašava vojničke vrline, nikako nasilje. Preporučuje se svim uzrastima, a posebno se preporučuje učenicima i svima onima koji se bave stresnim poslovima jer je izvrstan antidepresiv. Također, odlična je terapija i preporuča se braniteljima u borbi s PTSP-om’, kaže Goran Safić, predsjednik Kendo kluba Sisak, koji je ujedno nositelj zvanja 2. dan.

Klub muku muči s neadekvatnim prostorom za treniranje – privatna dvorana u kojoj trenutno treniraju preniska je, ali nekako se bez obzira na to ipak uspjeva ozbiljno trenirati i konkurirati na domaćoj kendo sceni.

Iz kluba pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Opremu za treniranje u početku osigurava klub, a vama treba samo puno dobre volje! Sve informacije dostupne su na službenim stranicama kluba.   http://www.kendo-sisak.com/

najčitanije