Sisački rukometaši treći u Hrvatskoj!

ibb

U Poreču je od 17. do 20. svibnja održana završnica prvenstva Hrvatske u rukometu za mlađe kadete, igrači rođeni 2002. godine i mlađi. U Hrvatskoj se ove sezone u ovom uzrastu natjecalo čak 72 momčadi kroz regionalne lige. Pravo nastupa na završnici izborilo je 16 najboljih momčadi u Hrvatskoj, a među njima i mlađi kadeti RK Sisak.

Siščani su bili smješteni u skupinu C. Ostvarene su maksimalne tri pobjede protiv Senja (31-23), protiv prvaka regije Jug i brončanih s prošlogodišnje završnice Trogira (27-19) te protiv Ludbrega (19-18). Uvjerljivo je osvojeno prvo mjesto u skupini te su u polufinalnu skupinu prenesena maksimalna 2 boda.

U polufinalnoj skupini je čekalo Đakovo, prvaci regije Istok, te PPD Zagreb, viceprvak Hrvatske. Prvo je pobijeđeno Đakovo (22-20) te je tom pobjedom osiguran plasman u polufinale, a potom je u neizvjesnoj utakmici pretrpljen prvi poraz protiv PPD Zagreba (21-19).

Polufinale je Siščanima donijelo najtežeg mogućeg protivnika, momčad Dugog Sela, trostrukog i aktualnog prvaka Hrvatske. Dugoselčani su zasluženo pobijedili 25-19 te kasnije, nakon finalnog ogleda s PPD Zagrebom, postali prvaci Hrvatske.

Za brončano odličje Siščani su u posljednjem susretu morali pobijediti Akademiju Balić&Metličić. Iako je to već bila sedma utakmica u samo četiri dana, iscrpljeni zbog viroza, ozljeda i povišene temperature kod nekolicine igrača, Siščani su izvukli svoj maksimum te odličnom igrom pobijedili protivnike lakše od očekivanog s rezultatom 23-18. Kraj utakmice je bio znak za početak velikog sisačkog slavlja na parketu, ali i na tribinama, gdje se okupio respektabilan broj roditelja i prijatelja kluba iz Siska.

Posebno treba istaknuti kako je najboljim kružnim napadačem završnice prvenstva proglašen Matej Komljenović. Najuspješniji strijelci ekipe su Rok Malin i Marko Perković , obojica sa po 37 zgoditaka.

Obzirom kakav su rukomet prikazali, u najboljoj sedmorci je mogao biti još poneki Siščanin. O tome kako su igrali Malin, Perković, Ražić, Komljenović, Gnjatić i ostali najbolje govore pohvale struke koja se okupila na tribini porečke Žatike.

Ponovljen je uspjeh ove generacije iz 2015. godine kad je također osvojena brončana medalja. Pokazalo se kako ništa ovo nije slučajno, već je posljedica svakodnevnog napornog rada ovih momaka pod nadzorom trenera Domagoja Orlića. RK Sisak se rezultatima zadnjih nekoliko godina etablirao među vodeće škole rukometa u Hrvatskoj, a pjesma mladih sisačkih rukometaša prizvala je u sjećanje vrijeme kad je pjevala ispunjena Brezovica u najjačem rangu hrvatskog rukometa. S pravom se očekuje da s ovim mladićima dolaze neka druga, bolja vremena kad će opet pjevati ispunjena Brezovica.

Uz trenera Domagoja Orlića stručni stožer na završnici prvenstva činili su Danko Vuić, Mario Knez iJosip Ražić, a za RK Sisak igrali su Marko Milutinović, Dominik Hajduk, Karlo Mikičić, Rok Malin, EnisKrličević, Mislav Jurišić, Karlo Tutić, Matej Komljenović, Matteo Ražić, Danijel Gnjatić, Tin Huremović, Marko Perković,Toni Huremović, i Roko Grbeša.

najčitanije