Sisački rukometaši osvojili bod na gostujućoj utakmici u Đakovu

Rukomet

Sisački rukometaši pod vodstvom trenera Domagoja Orlića u subotu su u Đakovu odigrali 25. kolo 1. HRL sjever protiv istoimenog domaćina i u Sisak se vratili s polovičnim uspjehom. I u ovu utakmicu naši rukometaši otišli su u “šarenom” sastavu, ali želja i borba za sisački dres je bila prevelika i to ih je nagradilo ovim bodom.

 

Početak utakmice otvaraju s 0:2, ali domaći sastav brzo anulira zaostatak i preokreću rezultatsku prednost na svoju stranu od 3:2 i sve do 22. minute kada domaćin povisuje prednost na +5 ( 15:10 ), a rezultat na poluvremenu svijetli 19:14 za Đakovo.

 

Drugi dio utakmice ulazimo u “crnu rupu” što domaćini također koriste i u 37. minuti imaju visokih +8 ( 26:14 ) i trener Siska Orlić primoran je pozvati minutu predaha.

Uz par izmjena u razmaku od 38. do 50. minute u sastavu naši dečki polako i sigurno stižu minus gdje je domaćin posustao nakon serije obrana našeg vratara Novinca koji je u prvom poluvremenu sakupio svega 3 obrane i na gol je stao Dominik Hajduk koji je nizom od par dobrih obrana sačuvao naš gol od još većeg minusa, ali u svega 12 minuta dolaze na gol zaostatka ( 27:26 ), ali domaći ponovno rade “mini seriju” i dižu prednost na 31:28 u 56. minuti, ali opet je proradio sisački inat i pokazali su naši dečki da uvijek ima vremena ako se hoće i uz tri vezana pogotka naše ekipe izjednačuju na 31:31 i u Sisak dolaze s vrlo bitnim bodom.

 

Najbolji u našim redovima bio je Mario Zakić s 9 pogodaka, a pratili su ga Matteo Ražić sa 7 odnosno Ivan Žarković sa 6 pogodaka.

Na golu Siska, Antonio Novinc sakupio je 10 obrana, a Dominik Hajduk nadodao je 4.

 

Iduće, a ujedno i posljednje 26. kolo odigrati će se u suboru, 07. svibnja s početkom u 18:00 sati, a na “Zelenjak” dolazi ekipa MRK Ivanić koji je trenutno na 5. mjestu ligaškog poretka.

 

Pozivamo da dođete u što većem broju kako bi dali najglasniju podršku našim rukometašima jer su doista i to zaslužili.

najčitanije