Sisački odbojkaši srebrni i brončani na Sportskim igrama mladih

imp

Odbojka Svi

Split je početkom tjedna bio domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, a napeti finalni turnir u odbojci održan je od 8. – 10. kolovoza.

U ženskoj konkurenciji ove su sezone cure iz Osječko-baranjske županije preuzele tron i slavile u obje starosne kategorije, a zapažen rezultat i brončanu medalju osvojila je ekipa Željko Bebek (Sisak). U iznimno napetoj utakmici za 3. mjesto, cure iz Siska svladale su ekipu Medveščak (Zagreb) rezultatom 2:1 u setovima. Muška ekipa Apostoli (Sisak) poražena je u finalu od ekipe Momci (Zagreb) s 2:0 u setovima, ali se iz Splita vraćaju sa srebrnim odličjem.
U utakmici za 3. mjesto, ekipa Šokice Daruvar bila je bolja od ekipe iz Opatije rezultatom 2:0 u setovima i zasluženo se vratila kuću s brončanim medaljama.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2,5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

 

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

 

 

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe
1. Belišće (Belišće)
2. Bile Vile (Split)
3. Šokice Daruvar (Daruvar)

 

Dječaci 2007. godište i mlađi
1. Momci (Zagreb)
2. Apostoli (Sisak)
3. Hugići (Slavonski Brod)

 

Djevojčice 2004. godište i mlađe
1. ŽOK Osijek (Osijek)
2. No1 (Split)
3. Željko Bebek (Sisak)

 

 

Foto – Karlo Šutalo

najčitanije