Sisačke streljačice ostaju u 1. WH ligi

imp

Streljačice

Proteklog vikenda, 10. i 11. veljače, u Osijeku je održana završnica 1. WH lige i 2. lige u disciplini ISSF.

 

Na natjecanju je nastupilo i šestero članova ŠSK “HVIDR-a Sisak koji su u dva dana odradili čak 11 mečeva, a to nije bilo nimalo lako.

 

 

U subotu se gađala završnica lige

Naše prvoligašice u sastavu Tea Ilijević, Zoja Šaban i Lorena Kušan su trebale pobijediti ekipu iz Velikog Trgovišća za ukupno 5. mjesto u ligi, ali rezultatom od 1785,5 krugova u tome nisu uspjele te su završile na 6. mjestu.
No i to mjesto osigurava nastup klubu u prvoj ligi i sljedeću godinu. Pojedinačno je najbolja bila Tea Ilijević koja je zauzela 11. mjesto pojedinačno.
Muški sastav je predvodio mladi Marko Dragosavac sa odličnih 603 kruga, ali ga ostatak ekipe nije pratio, pa su završili na predposljednjem mjestu. U ekipi su još gađali Tomislav Perak i Tihomir Ilijević.

 

Marko Dragosavac Ph Mlađi Seniori

 

Drugi dan se po prvi puta gađala disciplina mix parovi

Prvi sisački par na novom natjecanju bio je Tea Ilijević i Marko Dragosavac. Parovi gađaju po 30 hitaca svaki u 30 minuta, a samo prva 4 para ulaze u raspucavanje za medalje. Naš par je pogodio 601,7 krugova što je bilo dovoljno za 14. mjesto u državi. Iako je Tea odradila pristojnih 306,8 krugova, Marku je ipak ruka zadrhtala u prvom takvom nastupu i pogodio je za njega skromnih 594,9 krugova.

 

Tea I Marko Mix Parovi

 

Četrnaestogodišnji Marko se zato odužio u PH za mlađe seniore gdje gađaju natjecatelji do 24 godine starosti. Sa odličnih 608,4 kruga zauzeo je 11. mjesto u državi. Djevojke Nisu uspjele napraviti ništa posebno u natjecanju mlađih seniorki te su završile ekipno na 6. mjestu.

 

Već idući vikend se u Zadru gađa PH za mlađe juniore/ke i 5. turnir Olimpijskih nada tako da nema puno vremena za odmor.

najčitanije