Sisačke šahistice druge na Kup natjecanju u Osijeku

imp

šahistice Siska

Ženska ekipa Siska iznenadila je favorite i osvojila drugo mjesto na ženskom Kup natjecanju RH za 2022. godinu, održanom u Osijeku od 15. do 17. srpnja.

Iako su Siščanke bile rangirane kao tek pete po rejtingu, iznenadile su favorizirane ekipe i s tri pobjede, jednim neriješenim rezultatom i samo jednim porazom od pobjednica, inače državnih prvakinja ekipe Liburnije iz Rijeke osvojile zasluženo drugo mjesto.

 

Valja reći da su u borbi za visok plasman savladale ekipu Poleta iz Buševca s dvije reprezentativke od kojih je jedna velemajstorica Mirjana Medić, a druga Siščanka koja igra za Polet  Tereza Dejanović.

 

Za ekipu Siska su nastupale Ana Stančin, Iva-Mila Brigljević i Klara Krmpotić uz vodstvo međunarodnog majstora i predsjednika ŠD Sisak Gorana Antunca.

 

„Ana je održala ravnotežu s najboljim prvim pločama, Iva je odigrala kada je bilo najpotrebnije a Klara je s 4 boda iz 5 partija ovog puta bila ta prevaga u korist ekipe Siska. Iako Siščanke već nekoliko godina, što zbog korone, što zbog obveza gotovo i ne nastupaju, pokazale su ovim odličnim nastupom da još uvijek nisu za otpisivanje.
S obzirom da Siščanke prošlu godinu nisu nastupile u prvoj ligi zbog korone i katastrofalnih odluka Hrvatskog šahovskog saveza, ispale su u drugu ligu, gdje će se u studenom pokušati izboriti za povratak u prvu šahovsku ligu gdje im je zasigurno i mjesto po snazi.“, kažu u Šahovskom društvu Sisak.

 

najčitanije