Sisačka biskupija domaćin 17. Nacionalne završnice katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

imp

17. Nacionalna Završnica Katoličke Malonogometne Lige (2) 2

Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije i vodstvo KMNL-a Sisačke biskupije ovogodišnji su domaćin 17. završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata koji će se održati od 19. do 21. svibnja 2023. godine u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.

 

KMNL je projekt Hrvatske biskupske konferencije u kojem sudjeluju malonogometne ekipe (nad)biskupija iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Nakon što svaka pojedina (nad)biskupija odigra svoju sezonu, pobjedničke momčadi igraju „nacionalnu završnicu“ u kojoj se natječu za nacionalnog prvaka.

 

Nakon nekoliko godina bez završnice zbog pandemije i posljednjeg susreta 16. završnice u Varaždinu 2019. godine, želja je bila da naša biskupija bude domaćinom ovog velikog sportskog događaja na koji su se odazvale momčadi iz: Zagrebačke, Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske i Vrhbosanske nadbiskupije, te Varaždinske, Požeške, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Sisačke biskupije. Ukupno će sudjelovati 20 ekipa s više od 300 igrača.

 

Svečana ceremonija otvorenja završnice održat će se u petak u 17 sati u Velikom Kaptolu u Sisku, a misu za sve sudionike predvodit će u 19 sati u Pastoralnom centru katedralne župe biskup Vlado Košić. U subotu, 20. svibnja od 9 sati grupna faza natjecanja odigrat će se u sportskim dvoranama u Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini, a finalni dio i proglašenje najboljih održat će se u nedjelju 21. svibnja u Novoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji s početkom u 11 sati. U 16.45 sati održat će se revijalna utakmica svećeničke reprezentacije i povjerenika za mlade HBK, a finalna utakmica završnice u 18 sati.

 

najčitanije