Segesta sutra igra prijateljsku utakmicu s uzbektistanskim FC Bunyodkor

imp

Segesta 2

HNK Segesta priprema novi restart s ciljem ulaska u novoformiranu Drugu ligu HNL-a. Pripremna utakmica potpuno nove ekipe odigrat će se u petak 29. srpnja 2022. u 10:00 sati, na domaćem terenu, a kao suparnik je odabran ponajbolji uzbekistanski klub FC Bunyodkor, koji se može pohvaliti da je u njegovoj ne tako davnoj povijesti, nastupao i Rivaldo.

 

Nakon toga, u subotu, 6. kolovoza HNK Segesta će ugostiti partnerski klub iz Prve lige HNL-a NK Rudeš, koji u sezoni 2022./23. kao favorit juriša na osvajanje lige i ulazak u elitni rang.

 

„Pripremne utakmice, iako bez natjecateljske važnosti, zbog potpuno nove momčadi imaju veliku važnost jer su posljednja prilika treneru Sanaderu i sportskom direktoru Buincu, da prije početka sezone izvažu svoju odluku da u potpunosti izmjene momčad i otkažu suradnju većini do jučer standardnih igrača prve momčadi, od kojih su mnogi predugo kalkulirali hoće li produžiti vjernost klubu.
Kada kažemo da je u momčadi Segeste došlo do promjene, zapravo na vrlo suzdržan način otkrivamo da je došlo do tektonskih pomaka. U pitanju je potpuno nova, praktički internacionalna momčad u kojoj će pozicije dva dozvoljena „stranca“ zauzeti povratnici u momčad Novaković(BiH), koji se vraća iz Njemačke i Maapeh, koji se vraća iz Slovenije. Uz novog golmana Jagatića, već spomenutog Novakovića te Kopića i Burumdžije, obrani se pridružuje Vučak. U vezi će Kapcu društvo raditi Australac Saad te Portugalac Ambrosio Preira.
U novom napadu u kojem više nema legende Kessea, nastupit će Galić i Australac Jakob Tarasenko. Svoju priliku da zaigraju s klupe će čekati Ganac, Maapeh, Stojaković, Dolovčak, Pelivan – juniori Segeste.
Uvjereni smo da će vjerna sisačka publika u uvodnim utakmicama zadovoljiti znatiželju i dati prst gore za novu Segestu!“, kažu iz Uprave kluba.

 

Ulaz na obje utakmice je slobodan.

najčitanije