Rukometašice Novske zlatne na Državnoj završnici Sportskih igara mladih

imp

Rukometašice Novske Sportske Igre Maldih 4

Državna završnica Sportskih igara mladih održana je u Rijeci.

 

Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi okupila je najbolje sportašice i sportaše koji su se borili za titulu državnih pobjednika i prolaz na Međunarodnu završnicu. Velika finala u nogometu, rukometu, malom nogometu, šahu, uličnoj košarci, tenisu, stolnom tenisu , odbojci, odbojci na pijesku, graničaru i atletici igrali su se na čak 10 lokacija u Rijeci, a više od 2.000 djece iz cijele Hrvatske besplatno je sudjelovalo na profesionalno organiziranim natjecanjima.

 

Rukometašice Novske Sportske Igre Maldih 3

Sportska dvorana Mladosti ugostila je izvrsne rukometaše i rukometašice turnira u rukometu. Prvakinje Hrvatske i predstavnice na Međunarodnoj završnici su RK Novska, a u muškoj konkurenciji zlatni su Metalac (Zagreb).

 

Ekipa u sastavu Nela Preksavec, Petra Šepović, Zara Grđan, Katja Komljenović, Lucija Mesić, Inja Dragočajac, Ana Bilandžija, Bruna Šulekić, Paula Lucić, Tia Bilandžija, Jana Grđan i Gabrijela Čutić zajedno s voditeljem Daliborom Dragočajoćem nastupit će na Međunarodnoj završnici krajem kolovoza u Splitu.

 

Rukometašice Novske Sportske Igre Maldih 1

 

Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 330.000 djece i mladih, a pobjednici Državnih završnica okupit će se u Splitu od 19. do 24. kolovoza.

 

 

Foto – Sportske igre mladih

najčitanije