Rukometaši Siska su jesenski prvaci!

imp

261020211635210698.jpeg

Rukometaši Siska odigrali su posljednju prvenstvenu utakmicu jesenskog dijela 2.HRL Sjever. U sklopu 13. kola u gostima su pobijedili vrlo dobru Ivančicu iz Ivanca rezultatom 33-26 (16-10). Odigravši ponajbolju utakmicu ove sezone, Siščani su zadržali vodeću poziciju te na zimski predah odlaze s bodom prednosti ispred drugoplasirane Petrinje i 5 bodova ispred trećeplasiranih Sesveta.
Utakmica u Ivancu bila je logičan završetak fantastične 2019. godine za mladu momčad RK Sisak. Mali podsjetnik, Siščani su u proljeće osvajanjem 3.HRL Središte izborili nastup u 2.HRL Sjever. Iako ih pred početak sezone nitko nije svrstavao među favorite, Siščani su u višem rangu zauzeli prvo mjesto nakon jesenskog dijela prvenstva. Ovaj rezultat daje im realnu mogućnost za plasman u viši rang, odnosno 1.HRL Sjever.
Uz nekolicinu starijih, kao što su Slukan (33), Fritz Sabljak (25), Prišek (24), Novinc (24), Jurković (22), te Paljuši (19), nositelji igre su kadeti rođeni 2002. godine i mlađi (Ražić, Malin, Komljenović i Gnjatić).
O kakvoj perspektivi se radi dovoljno govori činjenica da su Matej Komljenović i Rok Malin kadetski reprezentativci Hrvatske. Ovdje treba napomenuti kako je proteklog ljeta Rok Malin s kadetskom reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatnu medalju na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu te ekipnu Nagradu Dražen Petrović za najveće nade hrvatskog sporta. S obzirom kakvu su godinu imali iza sebe, za očekivati je da će poziv u reprezentaciju uskoro dobiti i Ražić i Gnjatić.
Osim uspješnih seniora i kadeti RK Sisak iza sebe su imali izuzetno uspješnu 2019. godinu. U svibnju je osvojeno 3. mjesto u jedinstvenoj 1. hrvatskoj rukometnoj kadetskoj ligi i 6. mjesto na završnici prvenstva Hrvatske. Trenutno nakon 11 odigranih utakmica u jedinstvenoj 1. hrvatskoj rukometnoj kadetskoj ligi, koja okuplja najbolje 24 momčadi u Hrvatskoj, kadeti zauzimaju odlično 4. mjesto.
Uz trenera Domagoja Orlića, momčad RK Sisak čine sljedeći igrači: Novinc, Fritz Sabljak, Hajduk, Milutinović, Malin, Hrgarek, Krličević, Komljenović, Domitrović, Šuštić, Dolić, Prišek, Devčić, Šarić, Ražić, Paljuši, Jurković, Žarković, Gnjatić, Huremović i Slukan.

najčitanije