Rukometaši Siska protiv Petrinje u borbi za ulazak u 1. HRL Sjever

mradenovic

251020211635198502.jpeg

Rukometaši Siska su u polufinalnoj utakmici za ulazak u 1. HRL Sjever u Sportskoj dvorani Brezovica uvjerljivo slavili protiv RK Rugvica rezultatom 23:36.
Sisačka ekipa dominirala je cijele utakmice te je na kraju slavila s 13 golova razlike.
„Fantastično smo otvorili utakmicu, odmah smo otišli na 10 razlike i to smo održavali cijele utakmice. U drugom poluvremenu imao sam prilike rotirati sastav, nadam se da se nitko nije umorio. Sutra nas čeka nas naš vječiti rival, u vječitom derbiju sa Petrinjom“, rekao je nakon utakmice trener Siska Domagoj Orlić.
Upravni odbor i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza prošli su tjedan donijeli odluku o novom sustavu natjecanja. Za ulazak u viši rang natjecanja natjecali su se RK Ludbreg, RK Rugvica, RK Petrinja te RK Sisak, koji je i domaćin turnira.
Ždrijebom je odlučeno da se u polufinalu, u prvoj utakmici sastanu RK Petrinja i RK Ludbreg. U tom susretu slavili su rukometaši Petrinje rezultatom 21:19, te će se za ulazak u finale u nedjelju boriti s rukometašima Siska, a Orlić očekuje pobjedu.
„Petrinjska momčad je u prosjeku nešto iskusnija i starija, ali mi smo brži, mlađi i poletniji i mislim da će to u finalu doći do izražaja.“

najčitanije