Rožiću bronca na prvenstvu Hrvatske

ibb

261020211635249018.jpeg

Proteklog  vikenda u Zagrebu, u sportskoj dvorani PŠ Vladimir Prelog, održano je prvenstvo Hrvatske u karate za kategorije kadeta, juniora i mlađih seniora u katama pojedinačno i ekipno , te ekipno u borbama za sve dobne kategorije.

Na tradicionalno posljednjem natjecanju iz kalendara Hrvatskog saveza, Športski karate klub Sisak i ove je godine imao predstavnika od kojeg se i očekivalo najviše obzirom da je u svojoj sportsko-natjecateljskoj karijeri 14 godina zaredom osvajao medalje na prvenstvima Hrvatske. Dakako,  riječ je o jednom od najtrofejnijih sisačkih sportaša  Hrvoju Rožiću  koji je  ove godine nastupio posljednji put na  prvenstvu Hrvatske u konkurenciji  mlađih seniora i, prema očekivanju njegovog trenera Marijana Kosa,  osvojio medalju – ovog puta brončanog sjaja. Tako je zadržao šansu za ulazak u reprezentativnu selekciju za nastup na Europskom  prvenstvu  u veljači u Sochi-u u Rusiji, ukoliko se u siječnju uspije plasirati na Granad Prix Croatia ispred  osvajača zlata i srebra na ovom Prvenstvu Hrvatske.

Samo ga je malo dijelilo od ulaska u finale jer je odlučujući meč od kasnijeg finalista iz KK Princ izgubio 3 : 2.

Ovaj rezultat, kao najznačajniji sportski rezultat jednog karatista iz našeg grada u protekloj godini, nastavak je kontinuiteta vrhunskih rezultata koje je Hrvoje ostvarivao u svim dobnim natjecateljskim skupinama.

najčitanije