RK Sisak upisao prvu pobjedu u novoj dvorani, savladali Viroviticu sa 31:30

Rukomet Sisak

U 20. kolu 1. HRL sjever sisački rukometaši prvi put u novoj 2022. godini i prvi put u novoj dvorani pobijedili su momčad Virovitice s minimalnih 31:30.

 

Naši rukometaši, pod vodstvom trenera Domagoja Orlića,  otvorili su utakmicu vrlo dobro te imali 2-3 gola prednosti kroz prvo poluvrijeme, a rezultat na poluvremenu svijetli 19:16 za našu momčad. Do kraja prvog dijela naši dečki su bili u rezultatskom plusu uz par tehničkih grešaka, ali nisu utjecale previše na rezultat u prvom poluvremenu.

 

Drugi dio utakmice naši su krenuli furiozno i stvorili prednost od +6 ( 22:16 ), ali uporni i borbeni igrači Virovitice stižu zaostatak u vrlo kratkom roku i rezultat je 23:22 u 42. minuti. Od 44. minute pa sve do 60. se igra gol za golom, gdje su vratari pokazali svoje znanje i vještine. Ovom rezultatu pridonio je gostujući vratar koji je nizom ključnih obrana vratio svoju momčad u utakmicu, a tu je i vratar naših rukometaša Novinc, koji je s par obrana kada je trebalo, uspio sačuvati prednost ili neriješen rezultat njegovih kolega i na kraju slaviti s 31:30.

Kako su dečki iz ekipe rekli, rezultatski pritisak je bio prisutan kroz cijeli susret što se i očekivalo u utakmici koja je bila ključna za ostanak u ligi, a pokazali su srce i veliku želju i na kraju ih je rezultat nagradio s velika dva boda.

 

Najbolji u našim redovima bio je Rok Malin koji je 9 puta zatresao protivničku mrežu, a pratili su ga Mario Zakić i Danijel Gnjatić sa po 6 pogodaka.

 

U virovitičkoj ekipi najviše se istaknuo Vladimir Flanjak koji je zabio 10 golova, a uz njega je Mateo Drinovac zabio 7, odnosno Ivan Vrbančić sa 6 pogodaka.

 

Ponovna zahvala ide gledateljima i navijačima koji su bodrili rukometaše u velikom broju kroz cijeli susret što je bilo i očekivano te se nadamo kako će ih biti sve više i više, a naši dečki će nam pružiti što bolji rukomet u gradu Sisku.

 

Za RK Sisak su nastupali redom slijedeći igrači – Antonio Novinc, Rok Malin, Filip Devčić, Jakov Ljubešić, Fran Čizmar, Danijel Gnjatić, Dominik Hajduk, Mario Prišek, Matteo Ražić, Dario Žarković, Mario Zakić, Juraj Fritz-Sabljak, Matija Balija, Sebastian Pavičić, Ivan Žarković, Antonio Jurković.

 

Iduću utakmicu naši rukometaši igraju već u subotu, a odlaze kod prvoplasirane ekipe Osijeka koji je već osigurao Premijer ligu. Našim dečkima želimo puno sreće i da odigraju dobru utakmicu i da se vrate bez ozlijeđenih igrača.

najčitanije