Razvojni hokejaški kamp u Ledenoj dvorani Zibel

mradenovic

251020211635203757.jpeg

U Ledenoj dvorani Zibel ovoga se vikenda održava razvojni hokejaški kamp. Četrdesetak mladih hokejaša iz nekoliko hrvatskih klubova ovoga vikenda u Sisku sudjeluje na kampu. Riječ je o prvom razvojnom kampu Hrvatskog saveza hokeja na ledu kojim je cilj što dulje djecu zadržati u hokeju.

“U ovoj godini ćemo imati u kategoriji U-16 tri razvojna kampa. Ovo je prvi u nizu, a trebali bi završiti sredinom travnja iduće godine. Pripreme su počele u ponedjeljak u Zagrebu, a petak i vikend odrađujemo u Sisku. Sisak ima izvrsnu dvoranu, a ovo je i dobar način da djecu odvojimo od roditelja, vidimo kako igrači funkcioniraju izvan svojih domova i svojih klubova”, kaže hokejaš Marko Lovrenčić.

S mladim hokejašima na kampu u Sisku radi trener Alan Franjković iz KHL-a Munje te treneri KHL-a Sisak Dejan Dejanović i Nemanja Janković.

“Ponosni smo što su pripreme upravo ovdje u Sisku, a na ovom razvojnom kampu sudjeluju i četiri sisačka igrača koji su jako zadovoljni kampom. Treninzi su specifični jer smo ograničeni brojem igrača na jednom treningu, tako da su igrači podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa radi trening na ledu, a druga radi vježbe na suhom za razvoj funkcionalnih i motoričkih sposobnosti”, kaže Dejan Dejanović iz KHL-a Sisak.

20201017_131321Jednotjedni kamp počeo je u Zagrebu, obzirom da je većina sudionika iz zagrebačkih klubova te aktivno treniraju uz školske obveze. Nastavak kampa i dane u kojima su igrači slobodni od nastave, Savez je odlučio provesti u Sisku. “Ove se godine radi na razvoju, okupljaju se generacije na ovom kampu i na njima osjete prvi korak svojeg reprezentacijskog puta – uče kako nositi dres, kako biti u karanteni, kako provoditi vrijeme sa suigračima u hotelu. To je bitno za njihov razvoj jer u toj dobi, 14, 15 ili 16 godina djeca odustaju, a ovo im dalje cilj i želju da postanu dio reprezentacije, što svakom sportašu puno znači”, objašnjava trener KHL-a Sisak Nemanja Janković, a trener Franjković dodaje: “Ovo je kritično razdoblje za ovako mlade igrače, ulaze u pubertet, možda traže nešto više, a mi im kroz treninge i pripremne utakmice pokazujemo što je hokej, što se očekuje od njih za ulazak u reprezentaciju, što ih očekuje u daljem razvoju. Kada dođu u natjecateljske kategorije, onda znaju što se od njih očekuje i ovako ih pripremamo za naredno razdoblje koje ih očekuje u karijeri”.

U Športsko-rekreacijskom centru napominju kako zbog održavanja kampa Ledena dvorana za vikend nije otvorena za građanstvo.

najčitanije