Ragbi klub Sisak planira nove utakmice, festival ragbija i veteranski turnir

mradenovic

251020211635200026.jpeg

Jučer je odigrana ragbi utakmica između reprezentacije Hrvatske i Ragbi kluba Siska. Utakmica se igrala povodom 30.rođendana Športsko rekreacijskog centra, a ekipe su snage odmjerile na stadionu Metalac. Gosti su uvjerljivo pobijedili rezultatom 7:80, što je bilo i za očekivati jer ipak je to reprezentacija.

Ragbi klub Sisak prošle je godine proslavio 50 godina, a taj jubilej bio je, nažalost, u znaku lockdowna i potresa.

ragbi_biljan„Lani smo imali dogovorenih 6 utakmica koje smo trebali igrati u Hrvatskoj i na prostorima bivše Jugoslavije. Došao je taj nesretni lockdown tako da smo stali do ljeta. Tada smo se opet počeli okupljati, ali nam je mnogo djece otišlo. Ponovno smo počeli trenirati, pa nas je ponovno zadesio lockdown. Nakon što nas je zadesio potres odmah smo uskočili u pomoć našem stanovništvu. Pomogli su nam naši prijatelji ragbijaši iz Hrvatske i iz bivše Jugoslavije, prikupljali su donacije i novčana sredstva“, kaže Dražen Biljan iz Ragbi kluba Siska te dodaje kako utakmice nastavljaju dalje.

„10.travnja ovdje bi utakmicu trebala igrati ekipa Novog Zagreba. Nekolicina igrača Siska igra za Novi Zagreb nema svoj teren u Zagrebu pa smo ih mi udomaćili. Krećemo ovdje protiv Lokomotive, pa 17.travnja planiramo na utakmicu ići u Makarsku, 23. u Zagreb, pa nam gostuje ekipa iz Makarske. Nadamo se da će nam epidemiološke mjere dopustiti da ovdje tradicionalno na Dan grada imamo festival ragbija; ujedno i planiran veteranski turnir za sve one koji su nam skočili u pomoć nakon potresa“, dodaje Biljan.

U klubu trenutno imaju oko 10 seniorskih igrača te 15 djece, ali uvijek su otvoreni za sve one zainteresirane koji se žele upisati i priključiti Ragbi klubu Sisak.

najčitanije