Prvi ovosezonski poraz za rukometaše Siska

mradenovic

251020211635197020.jpeg

Rukometaši Siska upisali su svoj prvi ovosezonski poraz. U utakmici na domaćem terenu, bolji su od njih bili rukometaši Novog Zagreba.

„Nakon gotovo 3 godine naši seniori doživjeli su prvi poraz u tom periodu, a u subotnjem susretu RK Novi Zagreb je bio bolji rezultatom 28:35 i odnosi dva boda iz Breze. Ovakav ulazak u sezonu nije nitko očekivao, a najmanje oni koji su govorili da smo mladi i da ne znamo, da ćemo se boriti za ostanak u ligi. Dokazali smo da nije tako i u sezonu ušli u 4 utakmice s 3 pobjede i jednim porazom što je zaista veliki rezultat u premijernom nastupu u 1. ligi. Obrana je u nekim dijelovima funkcionirala odlično, a toj obrani, svoj doprinos pridodao je i naš golman Fritz-Sabljak s par vrlo teških i zahtjevnih obrana, ali nedostajalo je koncentracije i sreće u završnici utakmice i protivnik odnosi pobjedu s par iskusnih igrača. Valja dodati kako je u ekipi Novog Zagreba jedno veliko ime, a to je David Špiler, iskusni slovenski rukometaš koji je bio član slovenske reprezentacije na SP-u Kataru 2015. godine, tri godine nosio dres hrvatskog prvaka tadašnjeg Croatia Osiguranja“, pojasnili su iz RK Sisak.

U našim redovima najviše se istaknuo Rok Malin s 12 pogodaka ( 7m / 5|5 ), a pratio ga je Antonio Čunčić s 7 postignutih golova, a Matteo Ražić je 4 puta tresao protivničku mrežu dok je Ivan Družinec zabio 2 pogotka. Matija Balija, Mario Prišek i Antonio Jurković dali su po jedan pogodak.

Sisak je trenutno na 4. mjestu sa 6 bodova, koliko imaju i trećeplasirani Novi Zagreb te drugoplasirana Požega. Na vrhu ljestvice je ekipa Osijeka sa 7 bodova. Iduću utakmicu naši seniori igraju protiv Čakovca koji je trenutno na 5.mjestu tablice. Utakmica je na rasporedu u subotu, 16.10. s početkom u 20 sati u SD Čakovec.

Za momčad pod vodstvom trenera Domagoja Orlića igrali su :

Antonio Novinc, Juraj Fritz Sabljak ; Rok Malin, Filip Devčić, Ivan Družinec, Enis Krličević, Danijel Gnjatić, Dorian Pijalović, Mario Prišek, Matteo Ražić, Dario Žarković, Luka Domitrović, Antonio Čunčić, Matija Balija, Sebastian Pavičić i Antonio Jurković.

najčitanije