Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu - Zoja Šaban na najvišem postolju

Zoja Šaban Postolja 14.05.2022

ŠSK “HVIDR-a SISAK” odradio je naporan vikend 14. i 15. svibnja, ali iznimno uspješan.

U Solinu je u subotu, 14. svibnja PH u kategoriji kadeta i kadetkinja serijskom zračnom puškom. Na žalost, ni u jednoj kategoriji ove godine sisačka HVIDR-a nije imala ekipe, ali pojedinci koji su se plasirali na PH su bili odlični. Najuspješnija je bila Zoja Šaban koja je sa odličnih 198 krugova ušla u finalno raspucavanje sa 6. mjesta. Kao što je lijepo odradila meč, još bolje je gađala finalnih 10 hitaca. Sa ukupnih 96 krugova pomela je konkurenciju i zasluženo se okitila najsjajnijom medaljom.

 

Uz Zoju koja je kadetkinja posljednju godinu, nastupili su Franka Šaban, Marko Dragosavac i Leo Tkalčec. Svo troje su bili prvi puta na PH i rezultati su u skladu treme i zadivljenosti velikim natjecanjem. Najuspješniji je bio Dragosavac (2009. g.) koji je pogodio 183 kruga i to mu je donijelo 18. mjesto ukupno i 8. mjesto u kategoriji mlađih kadeta. Franka Šaban (2009. g.) pogodila je 178 krugova što je bilo dovoljno za 38. mjesto ukupno i 15. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja. Tkalčec (2010. g.) je nakon samo dva mjeseca treninga pogodio normu za PH i samim time i nastupio bez ikakvih rezultatskih tenzija. Pogodio je za njegovu dob solidnih 160 krugova i zauzeo 73. mjesto ukupno i 33. u kategoriji mlađih kadeta.

 

Dan kasnije u Osijeku je održano izborno natjecanje za SP malokalibarskim oružjem na kojem je nastupila Tea Ilijević u disciplini 60 hitaca ležeći. Kako je ovo tek drugo natjecanje u toj disciplini, rezultat nije bio prioritet, iako je u odnosu na prvi meč neznatno povećan. Tea je pogodila 568 krugova i zauzela 12. mjesto.

Već sljedeći vikend je u Čakovcu PH za juniore i seniore tako da nema vremena za slavlje, nego će se naporno pripremati za predstojeća natjecanja.

najčitanije