Prvenstvo Hrvatske u ronjenju, najavljeno i obaranje Guinnesovog rekorda u držanju daha

mradenovic

251020211635200249.png

Sisak će za vikend biti domaćin najboljim hrvatskim ronicima. Hrvatski Ronilački Savez kao pokrovitelj i Ronilački klub Sisak kao domaćin uz pomoć Športsko-rekreacijskog centra Sisak i Zajednice sportskih udruga Sisak organiziraju na Gradskom bazenu Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah 27. i 28. ožujka 2021.
Ovo je prvo događanje u nizu kojima će se obilježiti 30 godina Športsko-rekreacijskog centra Sisak.
Discipline koje su prisutne su ronjenje na dah sa stereo perajama-Bifins i ronjenje na dah bez peraja. Cilj natjecatelja je preći što veću udaljenost jednim udahom.
Na natjecanju će nastupiti veliki broj najpoznatijih i najboljih hrvatskih ronilaca na dah, svjetskih i europskih prvaka i rekordera.
Za samo natjecanje prijavljeno je čak tri pokušaja obaranja rekorda u muškoj i ženskoj konkurenciji u obje discipline za najveću sportsku svjetsku međunarodnu federaciju ronilaca CMAS.

“Po završetku službenog dijela najavljen je pokušaj obaranja svjetskog Guinnesovog rekorda u držanju daha s kisikom. Budimir Buda Šobat naš proslavljeni ronilac na dah, najavio je novi svjetski rekord koji će iznositi preko 24 minute i 11 sekundi koliko iznosi sada.
Kako je Buda najavio obaranje Guinness World Records, dodatno će promovirati ronilačke i bazenske sportove, ali i grad Sisak koji je stradao u potresu. Uz navedeno, cijeli događaj ima i humanitarni dio, tj. u Budinoj organizaciji prikupljat će se sredstva za obnovu Sobe čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije čiji prostori su uništeni i prosinačkom potresu.
Važno je istaknuti da su uvjeti na Gradskom bazenu Sisak odgovarajući i optimalni za ostvarenje planiranog rezultata.
Cijeli događaj moći ćete pratiti na Virtualnom Šrc-u”, poručuju iz ŠRC-a.

najčitanije