1. HRL Sjever

Protiv favorita bez iznenađenja

kh

Rukometni Klub Sisak

RK Sisak - RK Osijek 30:35 (13:15)

Rukometaši Siska u 8. kolu 1. HRL sjever nisu uspjeli iznenaditi jednog od favorita prvenstva – RK Osijek.

 

Gostujući sastav je u utakmicu ušao furiozno te vrlo brzo stvara vodstvo od nekoliko golova razlike, koje održavaju kroz cijelo prvo poluvrijeme. Ipak, do konca prvog dijela Siščani uspijevaju anulirati znatniji rezultatski minus (koji je u jednom trenutku iznosio i 6 golova) te se na odmor odlazi s rezultatom 13:15.

 

U drugi dio utakmice RK Sisak ulazi agresivnije i borbeno. Igra se “gol za gol” sve do 47. minute kada u par navrata domaći sustižu rezultatski minus, ali od 55. minute gosti ipak rade seriju 0:4 i dolaze do konačne na pobjede rezultatom 30:35.

 

U redovima sisačkih rukometaša s najviše pogodaka istaknuli su se Pijalović (8) i Malin (8), koji je bio nepogrešiv iz sedmerca (3/3), a pratili su ih Ražić (6) i Jurković (4).

 

– Manjak iskustva i “kraća klupa” nisu bili dovoljni za iznenađenje i pobjedu naših rukometaša. Pokazali smo da se možemo igrački nositi s jakim ekipama, bez obzira što smo novi u ligi, tako da će se svaka ekipa morati dobro dobro namučiti za pobjedu. – poručuju iz RK Sisak te se zahvaljuju svojim navijačima na potpori.

 

– Ni ovoga puta podrške nije nedostajalo. Atmosfera je bila čudesna i drago nam je vidjeti i čuti kako Siščani podržavaju sport broj jedan u Sisku, a sigurni smo da će tako biti i dalje. – zaključuju igrači RK Sisak, koje za vikend očekuje gostovanje kod Maksimir Pastele.

 

 

Tablica 1. HRL sjever

1. Novi Zagreb 14
2. Osijek 13
3. K T C 13
4. Maksimir Pastela 12
5. Požega 12
6. Čakovec 12
7. Sisak 8
8. Ivanić 8
9. Viro -Virovitica 6
10. Đakovo 5
11. Metalac 5
12. Prelog 2
13. Vidovec 0
14. Dugo Selo 0

najčitanije