Pridružite se sisačkim lađarima – možda već ove godine doveslate do Maratona lađa na Neretvi

ibb

2018. godinu Udruga lađara Sisak započela je radno. Odmah nakon Nove Godine, ekipa je počela s pripremama za Maraton lađa 2018. Bit će to 14. po redu Maraton na kojem nastupaju sisački predstavnici. Sisački lađari ponosno ističu kako su ekipa s najvećim brojem nastupa na Maratonu izvan neretvanske doline, a veći broj nastupa imaju i od Bjelovaraca koji su se štitom kneza Domagoja okitili u 2016. godini.
Podsjetimo, Maraton lađa je sportsko natjecanje u veslanju tradicionalnih, neretvanskih lađa na rijeci Neretvi u duljini od 23 kilometra – točnije – od Metkovića pa sve do mora, a prosječno trajanje utrke je 2 do 2 i pol sata. Za vrijeme trajanja utrke, svaki veslač odvesla oko 7000 zaveslaja po čemu lađarenje spada u jedan od najekstremnijih sportova. Na Maratonu nastupa najčešće od 35 do 40 ekipa, a prošle godine Siščani su osvojili izvrsno 14. mjesto.
Osim muške ekipe, na prošlogodišnjem Maratonu nastupale su i sisačke lađarice koje su osvojile 4. mjesto.
Iako je natprosječno topla zima dala idealne uvjete za veslanje, lađari su trenutno u dvorani. Njihov je dom ove zime sportska dvorana Osnovne škole Komarevo gdje ekipa trenutno odrađuje tzv. „suhi dio“ priprema, s glavnim ciljem da što lakši uđu u lađu.
Kako je ovo savršen period za uključivanje u rad Udruge, dok su treninzi još relativno niskog intenziteta i dok ima vremena za svladavanje osnovnih tehnika veslanja, Udruga lađara Sisak poziva sve zainteresirane da se uključe u rad Udruge i da se okušaju u najmasovnijem sportskom događanju u Republici Hrvatskoj.
Udruga zahvaljuje svima koji su podržali njen rad i omogućili da lađarska ekspedicija bude dijelom spektakla na Neretvi.

najčitanije