Poznati finalisti Fitness lige

imp

261020211635267944.jpeg

Zadnja stanica prije finala prvog izdanja Fitness lige bila je ove subote na Klizalištu Zibel. U četvrtom kolu natjecatelji su se okušali u power liftingu, a vodila se i velika borba za bodove jer se tražilo šestero natjecatelja po kategorijama za finalni krug.

16 natjecatelja, po osam u muškoj i ženskoj konkurenciji izvodilo je sliedeće vježbe : čučanj iz sjeda (muški 60% tjelesne težine, žene 50% tjelesne težine), mrtvo dizanje od poda ( muški 70% tjelesne težine, žene 60% tjelesne težine) I stojeći potisak (muški 50% tjelesne težine, žene 40% tjelesne težine).

Zadatak je bio u 5 minuta napraviti što više ponavljanja od svake vježbe, a nakon dva sata (koliko je trajalo natjecanje u ovom kolu) dobili smo pobjednike.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je ponovno odnijela Ksenija Kukuljača sa ukupno napravljenih 360 ponavljanja (zbrajaju se sve vježbe). Sa novih 20 bodova osigurala je prvu poziciju za predstojeće finale. Drugo mjesto osvojila je Sandra Panjković sa 245 ponavljanja. I u ukupnom poredku Sandra je kao druga ušla u finale gdje će biti opasna konkurencija za sve. Treća u ovom kolu bila je Tina Novak sa napravljenih 239 ponavljanja.

U kategoriji muškaraca prvo mjesto u ovom kolu osvojio je Dean Vujanović sa napravljenih 285 ponavljanja. Sa novih 20 bodova Dean se probio na diobu drugog mjesta u ukupnom poredku i potvrdio sudjelovanje u finalnom okršaju. Drugo mjesto osvojio je Borna Borčilo sa 272 ponavljanja. Treći je bio Vedran Panjković sa napravljenih 264 ponavljanja.
Nakon četiri vikenda kvalifikacija dobili smo šestero finalista u obje konkurencije.

U kategoriji žena za pobjednicu prve ŠRC Fitness lige boriti će se: Ksenija Kukuljača, Sandra Panjković, Nora Begić, Lea Cvijanović, Ivana Antonić i Lucija Pavelin.
Kod muškaraca finale su izborili: Alen Kostelac, Vedran Panjković, Dean Vujanović, Borna Borčilo, Ivan Žarković i Denis Ibrišević.
Svi osvojeni bodovi u prva četiri kola se brišu tako das svi imaju iste šanse biti pobjednici ŠRC Fitness lige.

najčitanije