1 B liga

Povratak vaterpola na sisački bazen: u subotu Siscija protiv Osijeka

Vaterpolo

U subotu, 26. veljače počinje s natjecanjem i Prva B liga. U njoj nas ove sezone čeka nekoliko značajnih novosti koje bi trebale podignuti kvalitetu vaterpola, ali i zanimanje za Prvom B ligom. Počev već od činjenice da će ovo natjecanje biti i još lakše, a donekle atraktivnije, te nedvojbeno preglednije pratiti putem tzv. live-scoringa ili tekstualnog prijenosa odnosa opisa najvažnijih zbivanja na stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza.

 

Sisačka ekipa na domaćem terenu u subotu, 26. veljače dočekuje goste iz Osijeka. Posljednju domaću utakmicu seniorski vaterpolisti Siscije odigrali su 2020. godine, a onda je sve stalo zbog pandemije.

 

Nešto više o ovom natjecanju za sezonu 2021./22. približio nam je Mirko Goreta, povjerenik za natjecanje Prve B lige.

 

„Ono što bi svakako naglasio, te pohvalio je značajno povećan broj klubova iz čega je jasno iskazana želja momčadi za sudjelovanjem u Prvoj B ligi, što nas mora veseliti“, veli povjerenik Goreta te dodaje: „Dakle, imat ćemo 12 klubova ili četiri više u odnosu na prošlu sezonu. Igrat će se jednokružno, dakle ukupno 11 kola. Bilo je razmišljanja o dužem, dvokružnom natjecanju, ali u kontaktu i s klubovima, uvažavajući i njihove financije, konsenzusom smo dogovorili jednokružni način igranja. Nemojmo zaboraviti da je uoči prošle sezone još, uslijed i koronavirusa i posljedične krize, došlo i do odustajanja nekih sponzora. Najveći dio klubova je tako spao na financiranje jedinici lokalne samouprave.“

 

„Pobjednik stječe apsolutno pravo na razigravanje s posljednjeplasiranim iz višeg ranga natjecanja, ali uvijek moramo voditi računa i je li postoji želja, zanimanja, mogućnost kluba koji je pobjednik Prve B lige da participira u Prvoj ligi odnosno da se bori za nju. Postoji rok od 7 dana po okončanju natjecanja u Prvoj B ligi da se pobjednik izjasni po tom pitanju. Isto tako, posljednjeplasirana momčad iz Prve B lige bi išla u razigravanje s pobjednikom Druge lige, ali opet i to ovisi o ambicija kluba. Jasno, Hrvatski vaterpolski savez uvijek ima mogućnost donijeti i odluku kojom bi možda proširio neko natjecanje“, pojasnio je Gorota.

 

U prošloj sezoni natjecalo se 8, sada se natječe 12 klubova: Bellevue iz Dubrovnika, Opatija, Galeb MR iz Makarske, Crikvenica, Gusar iz Mlina, POŠK 1937 iz Splita, Delfin iz Rovinja, Zagreb, Osijek, Siscija iz Siska, Pula i Jadran iz Kostrene.

 

U odnosu na prošlu sezonu, novi klubovi u ovom natjecanju su – Crikvenica, Opatija, Galeb MR i POŠK 1937. Podsjetimo, prošlogodišnji je pobjednik Prve B lige momčad dubrovačkog Bellevuea ispred Siscije i Osijeka koji su zauzeli drugo odnosno treće mjesto.

 

 

Raspored utakmica VK Siscia:

 

Siscia: Osijek,  26. veljače

Crikvenica: Siscia, 5. ožujka

Siscia: Delfin, 19. ožujka

Gusar Mlini: Siscia, 26. ožujka

Siscia: Bellevue, 2. travnja

Galeb MR: Siscia, 9. travnja

Siscia: POŠK 1937, 23. travnja

Zagreb: Siscia, 30. travnja

Siscia: Opatija, 7. svibnja

Siscia: Jadran Kos, 14. svibnja

Pula: Siscia, 21. svibnja

 

Izvor: Hrvatski vaterpolski savez

najčitanije