Poraz sisačkih rukometaša od RK Nexe

Rukomet

Rukometaši Siska u kategoriji seniora poraženi su od momčadi Nexe 2 u sklopu 1. kola 1. HRL sjever u Našicama rezultatom 34:29 (16:12).

 

RK Nexe 2 popunio je mjesto u ligi nakon što je momčad Ivanića istupila iz lige spletom okolnosti te je ovo velika nagrada za drugu momčad hrvatskog doprvaka koja je sastavljena od mladih igrača uz par starijih i iskusnih.

 

Početak utakmice vrlo borben i pun ritma, ali domaćini na krilima njihovog golmana Morena Cara koji je skupio nestvarnih 20 obrana uz 2 pogotka uspjeli pobijediti naše dečke na početku prvenstva te im je ovo sigurno velika motivacija u daljnjem natjecanju.

 

Rezultat je uglavnom bio na strani Nexea koji je u jednom trenutku poveo i 4:1, ali mini serijom naši brzo odgovaraju i dostižu rezultat na 6:4 za Nexe.

 

Do kraja utakmice Nexe je povećavao svoju prednost koja je u jednom trenutku bila i +8 (28:20) u 45. minuti, ali naši igraju čvrstu i jaku obranu i do kraja utakmice uspijevaju smanjiti na konačnih 34:29.

 

Posebnu motivaciju imali su igrači Nexea gdje su ih njihovi navijači kojih je bilo preko 300 tokom cijelog susreta glasno bodrili, a bilo je i velikih i malih, starih i mladih, a to je ono što se ne viđa tako često u ovom rangu natjecanja.

 

Najbolji u našim redovima bili su Gnjatić s 8 pogodaka, a pratili su ga Balija i Jurković sa po 5, a Ražić je dodao 4 pogotka.

 

Na našem golu Novinc je sakupio 8 obrana, a Fritz-Sabljak 4 obrane.

 

U momčadi trenera Orlića nastupali su :

Novinc, Fritz-Sabljak, Demić – Senčar, Devčić, Čizmar, Gnjatić, Pijalović, Prišek, Ražić, Žarković, Balija, Pavičić, Paljuši, Jurković.

 

U sljedećem 2. kolu domaćini su momčadi Rugvice koji su jučer u gradskom derbiju porazili MRK Dugo Selo s 31:24. Utakmica je na rasporedu u subotu, 24.09. u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zeleni Brijeg.  Cijena ulaznice je 10 kuna.

 

Foto : Facebook stranica RK NEXE

najčitanije