Počela streljačka sezona

kh

261020211635239846.jpeg

Selekcije ŠSK “HVIDR-a Sisak” nastupale u Solinu i Zagrebu. Bilo je i iznenađujućih rezultata.

U Solinu je 03.studenoga održano 1. kolo “A” lige u gađanju standardnim oružjem. ŠSK “HVIDR-a SISAK” svoju desetu uzastopnu sezonu počela je s pomlađenim sastavom: Mirta Ilijević, Tea Ilijević i Nikolina Knežić.

– Prvo kolo su djevojke pogodile 1749,6 krugova što je bilo dovoljno za 7. mjesto. Mirta je, pojedinačno, bila najuspješnija sa 392,2 kruga. Tea je pogodila 381,6 krugova dok je Nikolina pogodila, za nju skromnih 375,8 krugova. Obzirom da Nikolina nije bila u punom treningu posljednjih tjedana, za očekivati je da djevojke u sljedećim kolima pokažu bolje rezultate. Uz nedostatak iskustva, svakako je otežavajuća okolnost u ovom kolu bila i činjenica da je ekipa nastupila odmah nakon višesatnog putovanja. – izvijestio je trener Tihomir Ilijević.

I ostale selekcije ŠSK “HVIDRA Sisak” imale su nastupe. Na strelištu Vrapčanski potok, dan nakon nastupa djevojaka u Solinu, je gađano prvo kolo “B” lige na kojoj drugu sezonu nastupaju klupski seniori u sastavu: Tomislav Perak, Dragan Krnjajić i Tihomir Ilijević. Ivana_1B_liga_2018
Po prvi puta je za klub nastupila i pištoljašica Ivana Medved, koja je već nastupala u “A” ligi puškom. Sada se je odlučila okušati u drugoj disciplini i to je učinila vrlo uspješno. Već se na pripremnim turnirima vidjelo da je Ivana spremna za visoke rezultate, ali je sa 542 pogođena kruga i osvajanjem drugog mjesta iznenadila i trenera i konkurenciju.

Puškaši, koji su si lani zadali cilj ući u prvih deset ekipa u “B” ligi, a to su i postigli osvajanjem 8. mjesta, ove su godine podigli ljestvicu. I dobro im je krenulo. Prvo kolo su završili na 4. mjestu s novim rekordom ekipe (1760,8 krugova). Najuspješniji član ekipe je bio Tihomir Ilijević sa 598,3 kruga. Odličan pomak u odnosu na prošlu sezonu napravio je Dragan Krnjajić sa 590 krugova, dok je Tomislav Perak, kojem na treninzima ide odlično, ipak podlegao vlastitim očekivanjima i pogodio ipak skromnih 572,5 krugova.

najčitanije