Počela škola atletike za učenike četvrtih razreda

mradenovic

251020211635199723.png

Nakon što je tristotinjak učenika ove godine prošlo već kroz školu klizanja i školu plivanja, na Gradskom stadionu Športsko rekreacijski centar počeo je i s provedbom i škole atletike.

Na rekonstruiranom objektu počeo je atletski program za sve učenike četvrtih razreda sisačkih osnovnih škola.

„Cilj škole atletike je kod djece stvoriti bogatu bazu, usmjeravanje u sport – ne nužno atletiku, već i u druge sportove. U pozadini je i psiho motorički razvoj, usvajanje novih vještina te vrlo bitan čimbenik, a to je zadovoljavanje potrebe za kretanjem“ pojašnjava voditeljica Daša Vučičević te dodaje kako će se nastava odvijati u trajanju od 8 sati.

Škole klizanja, plivanja, sada i atletike jedinstveni su projekti za sisačku djecu koji se kontinuirano provode uz stručno vodstvo kineziologa. Za prijevoz djece na ove aktivnosti zadužen je Auto promet, a program financira Grad Sisak.

„Napravljen je jedan primjeren program u sportskim aktivnostima za predškolce te za učenike do 4. razreda uz suradnju s klubovima koji imaju afiniteta primiti djecu i s njima kontinuirano raditi u razvoju sporta. Programe škola provode naši kineziolozi, koje dodatno educiramo i mislim da je to jedan dobar primjer razvoja kvalitetnog sporta“, zaključuje ravnatelj ŠRC-a Josip Mrgan.

najčitanije