Počela nova sezona lova na medalje, norme ...

kh

261020211635240472.jpeg

U novu plivačku sezonu PK Sisak Janaf ušao nastupima u Sisku i Šibeniku. Na mini Grand Prixu u Krešimirovom gradu najuspješniji su bili Mario Maričević i Marija Čop, dok su u domaćem bazenu nastupi više imali trening karakter.

Kao i nekoliko prethodnih sezona, u natjecateljskom kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza i ove je godine uvrštena serija od šest Grand Prix natjecanja za seniore i juniore, te osam mini Grand Prix natjecanja za kadete i mlađe kadete. A upravo mini Grand Prix natjecanjem, 14. “Sv.Mihovil”, održanim 13. i 14. listopada u Šibeniku, započela je nova sezona plivačkih natjecanja.

Natjecanje se odvijalo u tri dijela i bilo je iznimno naporno. Nastupilo je preko 400 plivačica i plivača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovina, a PK Sisak Janaf je pod vodstvom trenera Hrvoja Petrovića nastupio sa 17 plivača i plivačica (Gregor Stojanović, Mario Maričević, Anteo Kokić, Marija Severović, Leonardo Bjelovarac, Luka Roksandić, Marija Kraljević, Domagoj Pernar, Pavao Mužek, Antonia Buić, Antonia Šapina, Anja Milić, Ema Basarić, Ivana Roksandić, Elena Rajković, Lana Rajković i Marija Čop).
Svi su isplivali svoje najbolje rezultate u disciplinama u kojima su nastupili, a do medalja su doplivali Marija Čop (zlatna medalja na 100 m prsno, brončana medalja na 200 m mješovito) i Mario Maričević (brončane medalje na 100 m i 200 m leptir).
Ujedno je Mario Maričević u zbroju dva najvrjednija rezultata osvojio 7. mjesto u poretku za mini Grand Prix.

U isto vrijeme dok je jedan dio sisačkih plivačkih snaga nastupao u Šibeniku, na bazenu ŠRC Sisak je održano 1. i 2. kolo Lige regije 4.

Na ovom natjecanju, održanom u subotu, 13. listopada, čiji je prvenstveni cilj bio provjera rada u prvih šest tjedana treninga, te isplivavanje normi za nastup na Prvenstvu Hrvatske u 25m bazenu u prosincu, nastupilo je 200 natjecatelja iz deset hrvatskih plivačkih klubova.
Obzirom da se Liga poklopila s natjecanjem u Šibeniku, konkurencija je bila nešto slabija jer su izostali oni najbolji i najbolje u mlađe kadetskoj i kadetskoj konkurenciji.
Ipak, postignuto je puno odličnih rezultata, a u poretku najstarije dobne skupine (juniora) najviše bodova skupila je plivačica PK Olimp iz Zaboka Hana Sivec, dok je u muškoj konkurenciji najbolje rezultate postigao plivač Čakovečkog plivačkog kluba Tim Furdi.

Dodatnu draž natjecanju unijela je odluka organizatora da uvede nagrade za najbolje pojedince po dobnim skupinama. Naime, na koncu Lige najuspješnije natjecatelje u svim dobnim skupinama u ženskoj i muškoj konkurenciji i u svakoj dobnoj skupini očekuju vrijedni poklon paketi sportske opreme.

Iduće plivačko natjecanje na sisačkom bazenu na rasporedu je 01. prosinca. Tada će se održati 14. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”.

Foto:

najčitanije