PH u karateu: Golomboš zlatna, Dumbović srebrni, Klarić brončana

Karate

Karatisti sisačkog kluba „Tigar“ za vikend su pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića sudjelovali na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i U21. Prvog dana natjecanja u borbu za titulom krenuli su Korina Klarić, Nikolina Golomboš, Roko Dumbović i Mislav Plesivčak.

 

Mislav Plesivčak natjecao se u kategoriji juniora +76kg. U drugom je kolu izgubio od aktualnog prvaka, što mu je otvorilo priliku za broncu, no ipak u neizvjesnom meču gubi sudačkom odlukom kod rezultata 1:1. Plesivčak je zauzeo 7. mjesto u žestokoj konkurenciji od 13 juniora.

 

Korina Klarić natjecala se u kategoriji juniorki -59kg gdje je u konkurenciji od 22 natjecateljice osvojila fantastičnu broncu. Nakon slobodnog prvog kola, uvjerljivom pobjedom od 10:2 prolazi u četvrtfinalni meč gdje pobjeđuje rezultatom od 1:0. U polufinalnom meču ipak gubi rezultatom od 3:4 u zadnjim sekundama. U repasažnom meču broncu je uzela uvjerljivom pobjedom od 3:0.

 

Roko Dumbović natjecao se u kategoriji U21 do 67kg. Nakon slobodnog prvog kola, Roko u drugom meču pobjedom od 1:0 prolazi, u ovom dijelu ždrijeba, najjačeg  protivnika te ulazi u polufinale gdje sudačkom odlukom pobjeđuje kod rezultata 0:0. U finalnom neizvjesnom meču ipak gubi, ali uzima srebro i osvaja titulu viceprvaka Hrvatske.

 

Nikolina Golomboš u kategoriji U21 +68kg nije imala ravne protivnice. Golomboš je uvjerljivim pobjedama od 8:0 i 9:0 došla do finalnog meča gdje se pobjedom od 4:0 okrunila titulom državne prvakinje.

najčitanije