Petrinjski gimnastičari u novoj dvorani

mradenovic

261020211635209404.jpeg

Gimnastički klub Petrinja, koji ove godine slavi 15 godina djelovanja, dobio je novu dvoranu. Nakon što su godinama trenirali u neadekvatnom prostoru, ovi uvjeti omogućit će da njihovi gimnastičari postižu još bolje rezultate. Klub koji broji 160 djece, od čega 78 registiranih natjecatelja, ovaj prostor ima već nekoliko godina, ali nažalost nije bio primjeren gimnastici. Iako nisu imali adekvatan prostor, postizali su izvrsne rezultate, a imaju i reprezentativce u svakoj kategoriji.

„Prije mjesec dana uspjeli smo riješiti grijanje, što je bio najveći problem, također uspjeli smo smjestiti sprave i djeca od tada treniraju u ovom prostoru. Još uvijek ima posla, ali lijepo nam je i vidi se napredak djece u ovom vremenskom razdoblju, a još veći očekujemo u narednom razdoblju i veselimo se nekim novim izazovima“, napomenula je trenerica Gordana Žugaj Jambrović te zahvalila Gradu Petrinji i  gradonačelniku Darinku Dumboviću na uloženom trudu i prepoznavanju važnosti razvoja gimnastike.

plavec gk petrinja

Gimnastičare je na treningu posjetio i gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović. „Kada se sjetimo Gajeve 40, Hrvatskog doma i kada se sjetimo ustvari koliko je to tamo bilo njima teško raditi, koliko su oni improvizirali i ta improvizacija jednostavno je iznjedrila prekrasne rezultate. Došao sam večeras da čestitam cijeloj ekipi i da kažem jedno veliko hvala u ime cijelog Grada jer mislim da oni zaslužuju pohvale“.

U dvoranu uloženo više od 400 tisuća kuna

Prostor gimnastičkog kluba sada se nalazi na adresi Gajeva 2. Riječ je o prostoru koji je bio državna imovina kojoj je bila potrebna obnova.

„Kada je u pitanju ovaj prostor moramo reći da smo nekako zajednički ‘bacili oko na njega’,  to je državna imovina koja je trebala jedu vrstu energetske obnove, ali ne samo obnove nego i certifikata i prostornog planiranja kada pogledamo kroz sve ono što nas je kroz dokumentaciju i kroz papirologiju mučilo, i tu smo sad napokon da bi dali kao Grad kaparu ovom prostoru. Državnoj imovini smo 3, 4 godine plaćali najam, kada smo uspjeli taj dio najma riješiti onda smo u resornom Ministarstvu državne imovine dobili ovu dvoranu na korištenje. Mi želimo ovu dvoranu dobiti ili kupiti od Ministarstva državne imovine kako bi bili vlasnici,  a kada smo vlasnici onda možemo i puno više ulagati. Ovdje smo ušli u jedan improviziran i devastiran prostor koji je ustvari izuzetno loše izgledao kada je u pitanju i interijer i eksterijer, uložili smo kao Grad 350 tisuća kuna, sa najmom možemo reći sve skupa je bilo preko 400 tisuća kuna. Bilo je izuzetno važno da ovdje stavimo kalorifer, da imamo osnovne uvjete, spustili smo krov, i tu ćemo morati još jedan dio odraditi jer ove sprave su sada na neki način prevelike i trebati ćemo ići u jedan dio potkrovlja, mislim da će dobar plan i dobra projekcija u sljedećoj proračunskoj godini donijeti nove investicije, mogu reći da ćemo sigurno u sljedećoj proračunskoj godini kada su u pitanju sprave i nadgradnja sportskog, gimnastičarskog života uložiti oko 200 tisuća kuna, koje ćemo dati da popravimo još sanitarne čvorove i sve što eventualno bude trebalo. Kvalitetnu energetsku obnovu ćemo napraviti kada Grad bude vlasnik, onda ćemo mijenjati krov i sve ostalo. Ova djeca grada Petrinje zaslužuju da imaju dobre uvjete, kao Grad moramo se pobrinuti za svaki sport a kada vidimo koliko ovdje ima talentirane djece za gimnastiku onda ih treba podržati. Zahvaljujem se trenerima, trenerici, svima koji vode Klub, zahvaljujem se i roditeljima koji dolaze i koji nisu odustali bez razlike na prostor, sad pogotovo ne treba odustati, Grad će stati iza svake buduće aktivnosti.“

U novoj dvorani petrinjski gimnastičari pripremaju se za nadolazeća natjecanja. Do lipnja ove godine očekuje ih ukupno šest natjecanja, a oni najbolje plasirani idu i na državno prvenstvo i završnica kupa koje će se održati 13. i 14. lipnja u Osijeku.

U Petrinji postoji velik interes za gimnastiku.  Osim što se bave natjecateljskom gimnastikom, petrinjski klub ima i razvijen rekreativni pogon, za koji čak postoje liste čekanja.

„Imamo sve zajedno osam skupina rekreativaca, sve su popunjene i nažalost sva djeca nisu mogla biti upisana, te se nadamo da ćemo kroz ovaj prostor uspjeti i tu djecu upisati i žao nam je što je tu još uvijek naša „lista čekanja“ za one koji čekaju upis“, poručila je Žugaj Jambrović te dodala kako je dugoročni plan priprema gimnastičara za Olimpijske igre.

najčitanije