Otvoreno prvenstvo grada Siska u streljaštvu – ekipna pobjeda domaćina

ibb

261020211635244265.jpeg

U sisačkoj streljani 02.06.2018. održano je 9. otvoreno prvenstvo grada Siska u gađanju serijskom zračnom puškom. Najbrojnije do sada, nije umanjilo kvalitetu rezultata turnira koji je već godinama omiljen kod vrlo jakih klubova. Od ukupno 7 klubova koji su nastupili, našli su se tu i aktualni ekipni prvaci države SK “MARIJA BISTRICA” te niz imena koji su trenutni nosioci odličja s nacionalnih prvenstava. Spomenimo samo domaće snage –  Nikolinu Knežić, aktualnu brončanu u dvije kategorije (juniorska i seniorska) i Teu Ilijević, zlatnu s kadetskog prvenstva države.

U čak 45 odgađanih mečeva, u takvoj konkurenciji bilo je zaista respektabilnih rezultata, a domaćini se u konačnici nisu pokazali lakim zalogajem i osvojili su niz medalja.

Kadeti su ove godine bili brojniji nego inače, što je dobro za streljaštvo, a najbolji je bio Ante Amižić iz vukovarskog SK “GRIČ 7” sa 182 kruga. Srebro je osvojio Filip Kordić za SD “NOSTERIJA” iz Nuštra, dok je brončani domaći dečko, Tin Vujić.

U kategoriji kadetkinja nije bilo iznenađenja. Tea Ilijević je podnijela teret favorita i pobijedila svoje konkurentice. Srebrnu medalju osvojila je Valentina Hoti za SK “STRIJELAC” iz Krušljevog sela, a brončanu Kiara Lemac iz SK “GRIČ 7”.

Juniorke je predvodila Nikolina Knežić sa 189 krugova. Drugo mjesto osvojila je također Siščanka, početnica Tea Panežić koja u kratkom vremenu treniranja pokazuje veliki potencijal.

U kategoriji juniora, Josip Novosel iz SK “STRIJELAC” ne samo da je pobijedio svoje konkurente nego je napravio i najbolji rezultat turnira što mu je donijelo posebnu plaketu uz pripadajuće zlato. Pogodio je 192 kruga, a najjači rezultat je postigao s jednim centrom više ispred svog trenera. Srebrnu medalju osvojio je Josip Kaurić, dok je brončani Antonio Lovrenović, obojica iz ŠSK “HVIDR-a SISAK”.

Najjača seniorka, očekivano, je Marina Mačković, druga je Renata Čiča, a treća Ana Skenderović.

Konkurencija seniora, uobičajeno najbrojnija, bila je i kvalitetom najbolja. Zlatnu medalju, odnio je Darko Galoić iz SK “MARIJA BISTRICA” pogodivši 192 kruga. Srebro je sa samo krugom manje osvojio Dragan Krnjajić iz ŠSK “HVIDR-a SISAK” , a treće s 189 krugova Dino Čukman iz SK “MARIJA BISTRICA”.

U konkurenciji veterana zlato je osvojio Siniša Lovrenović iz domaćeg kluba sa 188 krugova. Srebro je uzeo Anton Đerek iz GSD “LOKOMOTIVA ” Vinkovci, a broncu Vinko Kovač iz SK “GRIČ 7”.

Nastupilo je sedam ekipa, a najbolja je ekipa domaćina, u sastavu Nikolina Knežić, Dragan Krnjajić i Siniša Lovrenović pogodivši 568 krugova. Nakon trogodišnje dominacije na sisačkom turniru, drugo mjesto je osvojila ekipa SK “MARIJA BISTRICA” s 561 krugom, dok je treća ekipa SK “STRIJELAC” sa 543 kruga.

Osim njih, nastupile su ekipe SKG ” SLUH” iz Siska, GSD 1887 “LOKOMOTIVA” iz Vinkovaca, SK “GRIČ 7″ iz Vukovara, i SD ” NOSTERIJA” iz Nuštra.

najčitanije