Otvorene prijave za Šikljadu

mradenovic

261020211635231175.jpeg

Krajem kolovoza, u sklopu manifestacije Kupske noći održava se i Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ekipe su na početku utrke postavljene pokraj usidrene splavi pramcima jedna nasuprot druge. Nakon sudačkog signala, ekipe kreću uzvodno, odnosno nizvodno do bove, okreću se oko bove te vraćaju na mjesto sa kojeg su krenule. Na taj način, obje ekipe veslaju i uzvodno i nizvodno te su im jednake šanse za pobjedu.  Ekipu čine četiri člana, a raspored sjedenja u šiklji ekipe same određuju. Za sve sudionike osigurane su šiklje i vesla.

Svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj Šikljadi, osim Udruge lađara Sisak, potvrdila je i  Udruga lađarica Sisak, osnovana ove godine te zove sve zainteresirane da se prijave. “Prijavite sebe i prijateljice za utrku. Ako vas nema 4, lađarice ce veslati s vama. Također, tu smo za vaše treninge, osigurale smo šiklju i vesla kao i cure koje će vam pokazati kako veslati”, poručile su lađarice.

Sve informacije i prijave za Šikljadu možete dobiti u Udruzi lađara na broju mobitela 098 933 0971 te u Udruzi lađarica na broju telefona 098 815 306 .

foto: Facebook stranica Udruga lađarica Sisak

najčitanije