Održano 10. Otvoreno prvenstvo grada Siska u streljaštvu

kh

261020211635233042.jpeg

– Bio je to šlag na torti ove sezone! Ovo prvenstvo nije bilo uobičajeno posjećeno, ali kvalitetnih mečeva nije nedostajalo.

U teškim uvjetima visoke temperature i već odavno završenim natjecanjima zračnom puškom, odazvali su se prijatelji iz Vukovara, M. Bistrice, Krušljevog sela i po prvi puta natjecatelji iz Mihovljana pored Čakovca. Nastupila je i ekipa kluba gluhih “Sluh”. – istaknuli su iz kluba domaćina natjecanja, ŠSK “HVIDR-a” Sisak.

Ekipa domaćina, u sastavu Dragan Krnjajić, Nikolina Knežić i Mirta Ilijević, je sa 570 krugova pobijedila na jubilarnom prvenstvu grada, ispred ekipe Marije Bistrice koja je pogodila 553 kruga. Treće mjesto je zauzela ekipa SK “Sloboda” iz Mihovljana sa 530 krugova.

Pojedinačno, najbolji kadet je Leon Mlinarić iz ŠSK “HVIDR-a” Sisak sa 164 kruga.

Najbolja kadetkinja je Veronika Kolarec iz SK “Grič-7” Vukovar sa 176 krugova.

Junior, Antonio Lovrenović je sa 163 kruga osvojio zlato u svojoj kategoriji.

Kategorija juniorki je pokazala da se sisački klub ne mora bojati za rezultate u sljedećoj sezoni. Nikolina Knežić je očekivano prva sa 190 krugova. Samo krug manje pogodila je Mirta Ilijević i osvojila srebrnu medalju, dok je Tea Ilijević treća sa 187 krugova.
streljastvo_ (3)
U kategoriji seniorki prvo mjesto je osvojila Mateja Oremuš Galoić iz SK “Strijelac” Krušljevo selo, srebro je osvojila Dana Danilovac iz Vukovara sa 160 krugova, dok je Ivana Medved pogodila 154 kruga i osvojila broncu.

Kategorija seniora je donijela i najjači rezultat turnira. Dragan Krnjajić je sa 191 krugom osvojio prvo mjesto i omogućio da posebna nagrada 10. OPG Siska po prvi puta ostane u Sisku. streljastvo_ (4)Drugo mjesto je osvojio Tihomir Ilijević sa 189 krugova, a treće Darko Galoić sa istim brojem krugova, ali lošijom posljednjom serijom.

Najbolji veteran je Siniša Lovrenović sa 188 krugova, drugi je Željko Orlić sa 172 kruga, obojica iz ŠSK “HVIDR-a” Sisak. Broncu je uzeo Robert Car iz SK “Sloboda” Mihovljan sa 170 krugova.

– Za većinu sudionika je ovo bilo posljednje natjecanje u sezoni. Lovrenović i T. Ilijević se još pripremaju za PH osoba s invaliditetom sljedeći vikend i onda ćemo svi na ljetni odmor. – rekao je trener ŠSK “HVIDR-a” Sisak Tihomir Ilijević.

najčitanije