Održane Sportske igre mladih u Topuskom

mradenovic

261020211635235301.jpeg

Jedno od najmasovnih sportskih događanja, Sportske igre mladih održane su u Topuskom. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja općine Topusko koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.
U graničaru na državnu završnicu plasirale su se ekipe: Barca i Licitari
Mladi trkači: Luce Šalković, Antonela Medved, Karlo Maračić i Borna Abramović osvojili su zlatne medalje u turniru u atletici i osigurali svoje mjesto na državnoj završnici, koja će se održati krajem lipnja, gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici državnih turnira sudjelovat će na međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine te Srbije u Splitu u kolovozu.
Osim sportskog dijela natjecanja, djecu i građane dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa.

Prošle su godine Sportske igre mladih srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini, Igre su organizirale sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupile više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetili što su to sport, druženje i zabava.

najčitanije