Održan prvi sisački polumaraton

mradenovic

261020211635233661.jpeg

Gotovo 600 trkača iz Hrvatske i pet europskih zemalja sudjelovalo je u nedjelju na prvom sisačkom polumaratonu. Stazu dugu 21,1 kilometar trčalo je oko 350, a na utrci dugoj pet kilometara sudjelovalo je oko 250 trkača. Trčalo se središtem grada, ulicama njegove povijesne jezgre, uz gradski stadion, uz obale Kupe i Save, pored sisačke tvrđave, preko sisačkih mostova.

Kako ističu organizatori, pobjednici polumaratona i utrke od pet kilometara su svi koji su je završili. No, sve čestitke ipak zaslužuju oni najbrži. Stazu dugu pet kilometara najbrže je pretrčao Siščanin Kristijan Sigur. U ženskoj konkurenciji na istoj stazi najbrža je Nives Zebić iz Zagreba.

Zanimljivo je kako je drugo mjesto na pet kilometara u ženskoj konkurenciji osvojila desetogodišnja Bjelovarka Vita Prvonožac, čiji je otac Josip trčao polumaraton. Pobjednik staze duge 21,1 kilometar je Ivan Maletić iz Novske, koji je, kako doznajemo gotovo cijelo vrijeme vodio utrku. Među ženama pobjednica polumaratona je Siščanka Marija Dubičanec.

Osim organizatora koji su odlično odradili posao, prvom velikom sisačkom utrkom zadovoljni su i sudionici.

„Organizacija i atmosfera su super. Mislim da ću se zbog ovog iskustva prijaviti na još neku utrku, a nagodinu ću sigurno pokušati istrčati 21 kilometar“, kaže Matija iz Siska koja je trčala utrku na 5 kilometara. Luka, koji je trčao polumaraton pohvalio je organizaciju te dodao: “Bilo je naporno, ali staza je bila savršena, nije bilo puno uzbrdica i nizbrdica i jedva čekam iduću godinu da opet dođem“.

Dodatni značaj ovoj manifestaciji svakako daje činjenica da je prema izboru organizacije ACES Europe Sisak ovogodišnji Europski grad sporta. Rezultate polumaratona možete pogledati ovdje.

foto: Grad Sisak

najčitanije