Odlični nastupi mladih sisačkih rukometaša

vj

261020211635278399.jpeg

U Zagrebu je od 19. do 21. lipnja, u organizaciji RK Maksimir Pastela, odigran rukometni turnir „Maksimir Uniqa osiguranje 2015“. Na ovom jakom međunarodnom turniru nastupili su i rukometaši RK Sisak u kategorijama mlađih kadeta (2000. i mlađi), dječaka A (2002. i mlađi) i dječaka B (2004. i mlađi). U izuzetno jakoj konkurenciji najboljih ekipa iz Hrvatske i Slovenije osvojene su dvije medalje, brončana dječaka B i srebrna dječaka A.

Mlađi kadeti su zabilježili dva neriješena rezultata s RK Koprivnica 13-13, RK Dubrava 15-15, minimalan poraz od RK Maksimir Pastela 11-12 te poraz od selekcije Istre 8-20. Uz solidan nastup u oslabljenom sastavu ostvareno je dobro 8. mjesto. U momčadi trenera Danka Vuića igrali su: Denis Lujić, Karlo Čerina, Filip Devčić, Zvonimir Matoš, Vjeran Milić, Niko Mohorč, Nino Oroz, Dominik Paljuši, Jakov Pejčinovi, Borna Sekulić, Ivan Žabčić, Franko Šafradin

Dječaci B su u grupnoj fazi pobijedili Dubravu 9-5, PPD Zagreb 9-7, Koprivnicu 11-8, a izgubili od Dugog Sela 11-8, osvojivši drugo mjesto u grupi. U polufinalu su poraženi od kasnijeg pobjednika turnira RK Maksimir Pastela 4-7. U utakmici za treće mjesto poražena je ekipa Rugvice 6-5. Ovo je odličan rezultat za male Siščane kojima je ovo bila prva sezona u „velikom“ rukometu. U momčadi Renate Damjanić Hodak igrali su: Patrik Dadović, Toni Huremović, Dominik Živčec, Marko Ivaniš, Luka Brodarac, Roko Grbeša, Leon Pernar, Maksimilijan Sambolek

Dječaci A, trećeplasirana momčad Hrvatske, nastavili su i dalje s odličnim igrama. U grupi su redom pobijedili Krku 14-9, Dubravu 14-9, aktualne prvake Hrvatske PPD Zagreb 14-8 te Maksimir Pastelu 14-6. Osvojeno je uvjerljivo prvo mjesto u grupi. U četvrtfinalu je nadigrana Koprivnica 19-9, a u polufinalu Krka 13-11. U finalu je ipak bila bolja ekipa Dugog Sela rezultatom 14-9. Ovim rezultatom dječaci A potvrdili su status ponajbolje hrvatske momčadi, a trener Domagoj Orlić na raspolaganju je imao sljedeće igrače: Marko Milutinović, Dominik Hajduk, Leon Beti, Luka Domitrović, Enis Krličević, Patrik Živčec, Matej Komljenović, Petar Trputec, Matteo Ražić, Rok Malin, Danijel Gnjatić, Ante Cavrić, Mislav Jurišić, Tin Huremović, Ivan Knežić, Dino Dolić, Zvonimir Bačić i Matija Šarić.

U RK Sisak su izuzetno zadovoljni nastupom svog omladinskog pogona, kako na ovom turniru tako i u cijeloj sezoni. Rukomet u Sisku ima budućnost, a sisački zaljubljenici u najtrofejniji hrvatski sport s pravom mogu očekivati skori povratak najboljih hrvatskih momčadi u tradicionalno ispunjenu „Brezu“!

najčitanije