Odličan vikend za sisačke plivače

imp

12. Medo 2024

U organizaciji Plivačkog kluba Medveščak proteklog je vikenda na bazenu Jelkovec u Zagrebu održano plivačko natjecanje Medo 2024.

 

Natjecanje je okupilo 300 natjecatelja iz 16 plivačkih klubova iz Hrvatske.

 

Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri kategorije: kategorija A (dječaci i djevojčice rođeni 2010.g. ), kategorija B (dječaci i djevojčice rođene 2011.g. ), kategorija C (dječaci i djevojčice rođene 2012.g.) i kategorija D ( dječaci i djevojčice rođene 2013.g.).

 

Nastupi plivačica i plivača PK Sisak Janaf bili su veoma uspješni.

 

Ukupno je osvojeno 22 medalje, 16 u pojedinačnoj kategoriji ( 4 zlatne, 7 srebrnih i 5 brončanih ), te 6 medalja u štafetnim utrkama ( 1 zlatna, 3 srebrne i 2 brončane).

 

U kategoriji A kod djevojaka, najuspješnija je bila Izabela Gulan koja je osvojila 4 zlatne medalje u četiri utrke. Izabela je bila najbrža u disciplinama 50m prsno, 100m mješovito, 50m leptir i 200m slobodno.

Irma Petrović se u istoj kategoriji okitila sa dvije medalje. Srebrna je bila u disciplini 50m prsno, dok je u disciplini 100m mješovito bila brončana.

Eva Mia Franić također je osvojila medalju u kategoriji A. Eva je bila srebrna u disciplini 100m leptir.

 

 

I u kategoriji B PK Sisak Janaf imao je plivačicu na pobjedničkom postolju.

Sara Balen osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m mješovito, te dvije brončane medalje u disciplinama 50m leđno i 100m leđno.

 

 

U kategoriji C plivačice iz Siska također su se okitile medaljama.

Andrea Šapina osvojila je četiri srebrne medalje u disciplinama 50m prsno, 100m mješovito, 200m slobodno i 50m leptir.

Tara Štimac osvajačica je brončane medalje u disciplini 100m slobodno.

Nina Horžić također je bila brončana u disciplini 100m mješovito.

 

 

U štafetnim utrkama djevojke su također bile na pobjedničkom postolju.

 

U A kategoriji štafeta Siska Janaf osvojila je dvije srebrne medalje u disciplinama 4 x 100m mješovito i 4 x 100m slobodno. Za štafetu su plivale Sara Balen, Irma Petrović, Eva Mia Franić i Izabela Gulan.

 

U kategoriji C plivačice su osvojile zlatnu medalju u štafeti 4 x 50m slobodno i srebrnu medalju u štafeti 4 x 50m mješovito. U štafetama su plivale Lucija Dolenac, Tonka Bartolović, Andrea Šapina i Tara Štimac.

 

U kategoriji D kod djevojčica štafeta Siska Janaf osvojila je brončanu medalju u štafeti 4 x 50m mješovito. Plivale su Borna Butorac, Mia Plavec, Lili Horžić i Leonarda Rovišan.

 

U kategoriji B kod dječaka plivači našeg kluba osvojili su brončanu medalju u štafeti 4 x 100m mješovito. Za mušku štafetu su plivali Ante Rožanković, Tim Klišanić, Leo Jurišić i Mihael Penezić.

 

Bilo je još mnogo isplivanih najboljih rezultata kod ostalih plivačica i plivača koji su, iako se nisu penjali na pobjedničko postolje, ostavili jako dobar dojam.
Redom su odlično plivanje pokazali :
Lili Horžić, Tia Mraković, Nuša Stanojević, Gabrijel Hajdinjak, Jona Vekić, Karlo Horžić, Ena Atelj, Leonarda Aleksić, Elena Bilušić uz sve ranije spomenute plivačice i plivače.

 

 

Čestitke svima plivačicama i plivačima na njihovim nastupima.

najčitanije