Odličan vikend sisačkih plivača u Zagrebu

st

Sedmo po redu plivačko natjecanje “MEDO”, četvrto u nizu mini Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza, okupilo je tijekom vikenda u Zagrebu preko 300 mladih plivačica i plivača. Natjecanje, u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak iz Zagreba, umjesto u popularnoj zagrebačkoj “kadi” na Trgu sportova, po prvi puta je održano na novom zagrebačkom plivalištu Jelkovec u Sesvetama.
Plivački klub Sisak Janaf nastupio je sa 17 članova koji su, obzirom na mjesto u kalendaru natjecanja (zadnje HPS Grand Prix natjecanje pred kadetsko državno prvenstvo u Zadru, 10 i 11. veljače) ovo natjecanje iskoristili za isplivavanje što više normi za kadetsko PH, te su plivali i discipline u kojima načelno nisu kompetitivni. Unatoč tome, plivali su se dobri rezultati, popravljala su se vremena, isplivavale su se norme, što znači da je iza mladih sisačkih plivača dobar vikend.
U Zagrebu su nastupili Ema Viljevac, Dora Mihaljević, Lorena Bilušić, Ema Harčević, Lorena Kušan, Sara Kirin, Klara Kirin, Iskra Krnjajić, Lea Čop, Sara Aldžić, Antonia Buić, Antonia Šapina, Anja Milić, Otto Porcer, Franko Antoliš, Jakov Petrić te Roko Senčar, dok su u pratnji plivača bili su treneri Hrvoje Petrović i Velimir Rođak.
Rezultati koje vrijedi istaknuti su prvo mjesto Dore Mihaljević u disciplini 200 m mješovito te treće mjesto u disciplini 200 m leptir, kao i bronca Eme Viljevac također na 200 m mješovito.

najčitanije