Odličan nastup sisačkih streljača u Čakovcu

imp

Juniorke 2. Mjesto Liga 2023 2024 Lorena Kušan, Zoja Šaban, Tea Ilijević

Čakovec je u subotu, 2.ožujka, održano završno kolo 1. hrvatske lige 2023./2024. u gađanju serijskom zračnom puškomu svim kategorijama.

Tri Ekipe, Tri Pehara I 9 Medalja. Liga Szp 2023 2024

Sisački streljački klub “HVIDR-a SISAK” imao je predstavnike u tri kategorije.

Kadetkinje, juniorke i seniori su pokušali osvojiti što više bodova u završnici, a na kraju su svi završili na postolju, rekao nam je trener Tihomir Ilijević dodavši da su junirke osvojile 2. mjesto u državi, kadetkinje su osvojile 3. mjesto kao i seniori.

 

Kadetkinje 3. Mjesto Liga 2023 2024 Franka Šaban, Barbara Brnad, Tara Branković

Juniorke su bile odlične cijele sezone i u završno kolo su došle sa 6 bodova i drugim mjestom. S lakoćom su osvojile nova dva boda i osvojile 2. mjesto u državi. Pojedinačno je Tea Ilijević osvojila također srebrnu medalju. Uz Teu su još gađale Zoja Šaban i Lorena Kušan.
Ekipa kadetkinja se mijenjala tijekom sezone, pa je nastupilo čak 6 različitih natjecateljica, ipak u zadnjem kolu se isprofilirala ekipa u sastavu Barbara Brnad, Franka Šaban i Tara Branković. Prije posljednjeg kola ekipa je zauzimala 4. mjesto na tablici sa 12 bodova koliko su imale i djevojke iz SK “DRAGOVOLJAC” Mokošica. Ždrijeb je upravo te dvije ekipe spojio u posljednjem kolu tako da je bila direktna borba za osvajanje pehara. Naše djevojke su bile spretnije u datom trenutku i sa 554:533 kruga osvojile 3. mjesto u državi.Treba pohvaliti Brnad koja je u važnom meču popravila osobni rekord na 187 krugova.
Seniori su u posljednje kolo ušli s 5. mjesta i nisu očekivali nikakav pomak, tek pokušati pobijediti SK “SOKOL” iz Bjelovara. Igrom slučaja i malo sreće, a i pobjedom protiv spomenutog protivnika ekipa je uspjela dohvatiti 3. mjesto u državi.“, ispričao nam je trener Ilijević.

 

Seniori 3. Mjesto Liga 2023 2024 Tihomir Ilijević, Gjorgji Arsoski, Siniša Lovrenović

 

Odmora za sisačke streljače nema jer već ove subote putuju u Karlovac u kojem se održava polufinale KUP-a Hrvatske. Tamo se plasiralo 6 naših natjecatelja.

najčitanije