Od tmurnog Kvarnera do sunčane Dalmacije

kh

261020211635209894.jpeg

Proteklog vikenda ŠPK Sisak Janaf nastupio je na Kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom na Korčuli te na međunarodnom mitingu u Rijeci.

Prvenstvo Hrvatske za kadete u 25 metarskom bazenu je održano 08. i 09. veljače u suncem okupanoj Korčuli. Domaćin i priređivač natjecanja je Korčulanski Plivački klub, koji ove godine slavi 90 godina postojanja. Na samom natjecanju je nastupilo 160 plivačica i plivača.

– Plivački klub Sisak Janaf je nastupio sa 2 plivačice (Marija Čop i Elena Rajković) i 4 plivača (Anteo Kokić, Mislav Kivač-Podnar, Ninko Perić, Matija Kraljević). Oni su, da bi mogli uopće pristupiti natjecanju, tijekom sezone morali isplivati iznimno zahtjevne limite. U muškoj konkurenciji je nastupilo 30 klubova te su dečki ukupno u zbroju bodova zauzeli 10. mjesto. U ženskoj konkurenciji su nastupila 22 kluba, te su Marija i Elena zauzele ukupno 16. mjesto. Napominjem, obje djevojčice su i cijelu slijedeću godinu kadetkinje, isto kao i dva dječaka, i svi su plivali na razini 1. do 5. mjesta u svojim godištima. Već se veselimo nastupima slijedeće godine, a priređivaču čestitamo na odličnoj organizaciji ovog natjecanja, kojim je zapravo okončan jedan dio sezone. U nastavku sezone se pliva u 50 metarskom bazenu te je glavni zadatak isplivati limite za predstojeće, ljetno državno prvenstvo u olimpijskom bazenu. – izvijestio je trener Hrvoje Petrović.

PK Sisak Janaf je proteklog vikenda svoje predstavnike imao i na 12. međunarodnom mitingu “VICTORIA-PRIMORJE”, trećem mitingu u sklopu programa HEP HPS GRAND PRIX mitinga ove sezone. Na jednom od najjačih natjecanja u regiji takvog tipa, ove godine uvrštenog i kao kvalifikacijskog natjecanja za Olipijske Igre, Siščani su nastupili u konkurenciji 533 natjecatelja iz 50 klubova iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Za PK Sisak Janaf u Rijeci plivali su: Jana Pavićić, Olivera Šćrbak, Sandra Vujić, Ema Harčević, Ema Vujić, Lorena Bilušić, Sara Kirin, Antonia Šapina, Antonia Buić, Goran Vujić, Marko Vujnović i Otto Porcer.

Dobrim nastupima u kvalifikacijama izborili su nastupe u ukupno dvije A finalne utrke (obje je plivala Olivera Šćrbak), a bilo je i 6 nastupa u B finalnim utrkama (u njima su nastupili Goran Vujić, Jana Pavičić, Otto Porcer i Antonia Šapina) te 6 u C finalnim utrkama (Ema Viljevac, Antonia Šapina, Otto Porcer i Ema Harčević).

Uglavnom, ukupno su plivačice i plivači iz PK Sisak Janaf-a isplivali 28 novih osobnih rekorda te su ulovili i 16 A limita i 2 B limita za nastup na ljetnom Državnom prvenstvu.

Najbolje plasmane za PK Sisak JANAF ostvarile su Jana Pavičić (4. mjesto u konkurenciji juniorki na 50m prsno), te Olivera Šćrbak (4. mjesto u konkurenciji juniorki na 100m leđno), koja je osvojila 613 FINA bodova, što je najkvalitetniji rezultat prema FINA bodovanju za PK Sisak Janaf.

Foto:

najčitanije