Od Drenovog Boka preko Siska do Hannovera i SP-a

kh

261020211635233988.jpeg

Zahvaljujući Marijanu Škledaru, stopostotnom invalidu Domovinskog rata, Sisak će imati svog predstavnika na predstojećem Svjetskom prvenstvu u streljaštvu.

Natjecatelji sisačkog Streljačkog kluba osoba s invaliditetom SKOI “CENTAR”, Marijan Škledar i Drago Števinović, od 5. do 12. svibnja odrađivali su svoje reprezentativne nastupe u Hannoveru (GER), na iznimno posjećenom natjecanju, zapravo posljednjoj provjeri strijelaca pred svjetsko prvenstvo.Škledar

Ugodno je iznenadio Marijan Škledar, 100%-ni invalid Domovinskog rata. U disciplini R-5 (puška, ležeći stav) ostvario je normu za odlazak na svjetsko prvenstvo rezultatom 627,7 krugova. To je bilo dovoljno za 32. mjesto na natjecanju. U disciplini R-4 (stojeći) osvojio je 30. mjesto sa 609,9 krugova, tek 5 krugova manje od tražene norme.

Drago Števinović je također gađao dvije discipline. Na žalost, nije bio uspješan kao njegov klupski kolega. U disciplini P-1 (zračni pištolj) pogodio je 488 krugova, te je osvojio 37. mjesto. U gađanju malokalibarskim pištoljem (P-4) ostvario je 461 krug i zauzeo 34. mjesto. Števinović

– Ovo je bio prvi put da je netko iz našeg kluba uspio ostvariti ovako visok rezultat na međunarodnom natjecanju. A do tog rezultata nije bilo lako stići. Doslovno ! Marijan Škledar živi u Drenovom boku pored Jasenovca i tri puta tjedno dolazi na treninge u Sisak, već gotovo 8 godina. Trud mu se napokon isplatio! – rekao je trener Tihomir Ilijević.

najčitanije