Novi uspjesi za streljački klub „HVIDR-a Sisak“

imp

Ekipa Juniorki 3 . Mjesto Ph

Dva naporna dana u Čakovcu 18. i 19.05. bila su prilično uspješna za streljački klub “HVIDR-a SISAK”.

 

U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske u juniorskim kategorijama. Nastupilo je sedmero članova kluba, jedan junior i šest juniorki.

 

Jedini junior, u stvari još kadet, je bio Marko Dragosavac. Marko je uspio sa 355 krugova ući u finale sa 8. mjesta, a u finalu se rezultatom 92,1 krugom plasirao na 7. mjesto u državi.

 

Ekipa juniorki u sastavu Zoja Šaban, Tea Ilijević i Lorena Kušan. I dok su Šaban i Ilijević odradile dobre mečeve, Kušan je podlegla pritisku i ekipa je završila na 3. mjestu s 1066 krugova. Odlično je gađala Zoja i ušla u finale s 5. mjesta. Još bolje je gađala u finalu i pogodila čak 98,2 kruga. na žalost i s tim je zaustavljena na 4. mjesti. Za broncu joj je nedostajalo 0,2 kruga, a za srebro 0,8 krugova. Tea Ilijević je zapela na 9. mjestu i nije ušla u finale , dok je Kušan završila na 33. mjestu.

 

Zoja Šaban, Tea Ilijević 1

 

Čak tri kadetkinje su pogodile normu za PH i nastupile su po prvi puta na istom. Barbara Brnad, Franka Šaban i Tara Branković. Najbolje se snašla Brnad koja je sa 349 krugova osvojila 21. mjesto. Franka je pogodila 346 krugova i osvojila 24. mjesto, dok je Branković pogodila 331 krug i smjestila se na 36. mjesto.

 

Drugi dan su gađale seniorske kategorije. Ženska ekipa je bila ista kao i prvi dan i malo uspješnija. Djevojke su osvojile 2. mjesto sa 1080 krugova. Sve tri su popravile svoj rezultat u odnosu na dan prije. Zoja je pogodila 369 krugova što joj je donijelo srebrnu medalju i tek za lošiju posljednju seriju je izgubila naslov prvaka države. Tea je pogodila 363 kruga i osvojila broncu dok je najveći napredak napravila Kušan koja je pogodila 348 krugova što je bilo dovoljno za 16. mjesto.

 

Muški dio ekipe su sačinjavali veterani, Tihomir Ilijević, Siniša Lovrenović i Gjorgji Arsoski. Ekipno su osvojili 7. mjesto sa 1027 krugova. Najuspješniji je bio Ilijević sa 352 kruga, Lovrenović je pogodio 348, dok je Arsoski pogodio 327 krugova.

 

Zoja Šaban

najčitanije