Nove medalje za PK Sisak Janaf

nn

261020211635253267.jpeg

Veliko finale u organizaciji plivačkih natjecanja u ovoj natjecateljskoj sezoni odvijalo se protekli vikend, u petak 21. i subotu 22.07., na bazenu ŠRC Sisak. Riječ je o natjecanju na kojem su plivale najbolje hrvatske plivačice u dobi od 11 do 13 godina, i najbolji hrvatski plivači u dobi od 12 do 14 godina – Prvenstvu Hrvatske za kadete.

Natjecanje je započelo svečanim mimohodom sudaca predvođenih Vrhovnom sutkinjom Dominkom Juzbašić i predstavnika klubova sudionika natjecanja, a plivačku svećanost su uveličali predstavnik grada Siska, zamjenik gradonačelnice Marko Krička i predstavnik sisačko-moslavačke županije, dožupan Ivan Celjak. Natjecanje je otvorila povjerenica HPS-a Marija Pamuković.

U uvodu u natjecanje, održana je svečanost proglašenja pobjednika u konkurenciji plivačica i plivača za HPS Mini Grand Prix 2017., gdje je na 5. mjestu poretka u ženskoj konkurenciji PK Sisak Janaf imao svoju predstavnicu – Paulu Lončarević. Prigodne nagrade uručila je povjerenica HPS-a Marija Pamuković.

Prvenstvo Hrvatske za kadete odvijalo se u tri dijela, u petak popodne i subotu cijeli dan, a plivao se kompletan program disciplina za ovu dobnu skupinu, ukupno 15 disciplina u ženskoj i 15 disciplina u muškoj konkurenciji. Nastuplio je ukupno 250 plivačica i plivača iz 31 plivačkog kluba iz Hrvatske. PK Sisak Janaf predstavljalo je 6 plivačica: Paula Lončarević, Olivera Šćrbak, Ema Viljevac, Dora Mihaljević, Sandra Vujić i Lorena Bilušić, te trojica plivača: Goran Vujić, Ivan Mitar i Sebastian Špehar. Da bi uopće sudjelovali na natjecanju svi plivači morali su isplivati vrlo zahtjevne norme koje je postavio Hrvatski plivački savez.

U nizu odličnih rezultata, prvog dana natjecanja posebno se istaknula plivačica PK Sisak Janaf Paula Lončarević, isplivavši najvrjedniji rezultat u ženskoj konkurenciji na 400 m slobodnim stilom, pri čemu je osvojila zlatnu medalju. Osim zlatne na 400 m slobodno, Paula je osvojila srebrnu medalju na 800 m slobodno i brončanu medalju na 200 m slobodno. U petak je također postavljen novi kadetski rekord Hrvatske u muškoj konkurenciji na 200 m leđnim stilom, a isplivao ga je plivač dubrovačkog Juga Mario Šurković, u vremenu 02:12:50.

U subotnjem dijelu programa, najvrjedniji rezultat u ženskoj konkurenciji, i ujedno najvrjedniji rezultat cijelog natjecanja isplivala je na 100 m slobodno Ema Firi, plivačica Zagrebačkog PK, u vremenu 59:47. U muškoj konkurenciji najvrjedniji rezultat natjecanja isplivao je plivač PK Jadran Split, Franko Grgić na 400 m slobodno, u vremenu 4:12:13.

U iznimno pozitivnoj natjecateljskoj atmosferi, podijeljeno je ukupno 50 kompleta medalja, a prisutni su mogli uživati u puno dobrih rezultata na granici državnih rekorda, puno sportskog duha i sportskog ponašanja. Svi plivači PK Sisak Janaf isplivali su svoje najbolje rezultate čime su potvrdili odličan rad trenera Marka Milatovića i Velimira Rođaka.

najčitanije