Niz uspjeha sisačkih plivača

ibb

261020211635267869.jpeg

Prošloga su vikenda plivači PK Sisak Janaf svih dobnih skupina, njih preko devedeset, nastupili na tri natjecanja i, već tradicionalno, ostvarili odlične rezultate.

Tradicionalni međunarodni plivački miting “Zlatni medvjed” održan je u subotu i nedjelju, 18.i 19.lipnja na novootvorenom bazenu na zagrebačkim Sveticama. Bio je ovo posljednji miting iz serije Grand Prix mitinga, na kojem se okupilo vrlo jako društvo iz plivačkog svijeta Hrvatske i europskih zemalja. Na natjecanju je nastupilo 403 plivača iz jedanaest zemalja (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Danska, Velika Britanija, Mađarska, Poljska, Iran, Rumunjska, Njemačka, Bjelorusija). Plivački klub Sisak Janaf nastupio je sa 24 plivačice i plivača, i ponovno se iskazao sa jako dobrim nastupima. Nekima je ovo natjecanje poslužilo kao predposljedna prilika za isplivavanje normi za predstojeće prvenstvo Hrvatske, a nekima , kao što je plivač Matija Lukić kao posljednja provjera uoči Europskog juniorskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj za tri tjedna.

U vrlo jakoj konkurenciji osvojene su dvije medalje, jedna zlatna koju je osvojila Ema Šarar u svojoj disciplini 50 m leđno, te Stefan Brnad koji je doplivao do brončane medalje u najdužoj disciplini natjecanja 1500 m slobodno.

Osim Eme i Stefana, popodnevna finala ( 9 A finala, 13 B finala i 8 C finala) izborili su i Matija Jurišić, Matija Lukić, Karlo Grabić, Josip Budimski, Karlo Gavranović, Lovro Olah, Nika Pancirov, Nola Brnad, Morena Polanec, Paulina Kušan, Antonela Vinšek, Maja Sigur, Tea Lužaić, Saša Podrić.

Posljednje natjecanje iz ovogodišnje serije HPS Mini GP u ovoj sezoni održano je u Splitu, 3. “Mali mornar”, u organizaciji PK Mornar. Odlično plivanje Paule Lončarević u konkurenciji djevojčica 2004. godište okrunjeno je sa tri brončane medalje na 100, 200 i 400 m slobodnim stilom. Kod mlađih djevojčica medalje su osvojile Dora Mihaljević, zlatnu na 200 m delfin i srebra na 800 m slobodno 400 m mješovito, dok je Ema Viljevac osvojila zlatne medalje na 800 i 400 m slobodno.

Nastupilo je svih 19 natjecatelja iz kadetske grupe, osim osvajačica medalja odlično su plivale i Nina Podrić, Olivera Šćrbak, Paula Lončarević, Sandra Vujić, Tara Ivičinec, Hanna Šarko, Iskra Krnjajić, Klara Kirin, Lea čop, Lorena Bilušić, Lorena Kušan, Sara Kirin, Luka Kokić, Goran Vujić, Ivan Mitar, Marko Vujnović i Sebastian špehar. Vodio ih je trener Hrvoje Petrović.

18. lipnja na vanjskom bazenu Varaždinskih toplica održan je 6. Miting Vodenog lava. U konkurenciji 15 klubova i preko 350 plivačica i plivača PK Sisak Janaf nastupio je s njih 41.
Osvajači medalja bili su Ivana Roksandić; srebrna na 50 metara prsno, Franko Antoliš; brončani na 50 leđno te Mislav Kivač Podnar; brončani na 50 metara delfin i srebrni na 50 metara leđnim načinom. Osim medalja, bilo je još zapaženih rezultata: Bruno Sučić; 6. na 50 slobodno i 9. na 50 prsno, Franko Antoliš 9. na 50 slobodno i 5. na 50 m prsno. Mislav Kivač Podnar; 4. na 50 m slobodno, Otto Porcer; 5. na 50 m delfin, 6. na 50 m leđno i 8. na 50 m prsno, Mario Maričević; 6. na 50 m delfin i 9. na 50 m leđno te Gregor Stojanović, 10. na 50 m leđnim načinom.
Nakon odličnih rezultata u Varaždinskim toplicama okreću se pripremama za regionalno prvenstvo Hrvatske koje ujedno predstavlja i završno natjecanje za najmlađe kategorije u ovoj sezoni.

najčitanije