Nika Ivičinec i Dorian Fajferić odlaze na Svjetsko prvenstvo u latinsko-američkim plesovima

imp

261020211635240639.jpeg

Nika Ivičinec i Dorian Fajferić članovi ŠPK TOP STEP predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima u kategoriji mladeži do 15 godina, koje će se u subotu, 13.listopada, održati u španjolskom Bilbaou.
Nika i Dorian su prvi sisački amaterski par koji odlazi na Svjetsko prvenstvo i u klubu smo jako ponosni na njih, rekla je njihova trenerica Marijeta Rimay
„Oni su do sada plesali na svim državnim prvenstvima i ove godine su se plasirali najviše, na treće mjesto, a redovnim odlascima na turnire popeli su se visoko na rang ljestvici Hrvatskog sportskog plesnog saveza i tako su zaslužili predstvaljanje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Ja sam izuzetno ponosna jer u 15 godina koliko klub postoji ovo je prvi par koji predstavlja Hrvatsku. Bilo je parova i još uvijek ima parova koji su članovi nacionalne reprezentacije ali nisu išli predstavljati Hrvatsku“, istaknula je Marijeta Rimay.
Nika je učenica 1. razreda sisačke Gimnazije a Dorian 7. razreda OŠ Galdovo, zajedno plešu pet godina. Otkrili su nam i otkuda ljubav prema plesu. „Ljubav prema plesu prenijela mi je mama koja se prije bavila plesom“, rekla je Nika a Dorian je vidio prijatelja kako pleše. „Tada me to počelo zanimati. Došao sam na trening, svidjelo mi se i počeo sam plesati“, rekao nam je Dorian.
A najdraže im je plesati sambu i paso doble. Ne samo te plesove nego općenito ples preporučujem svima kaže Dorian: „Ples je dobar jer se razvija komunikacija s partnerom ili partnericom, dobar je za koordinaciju pokreta, možete plesati cijelu godinu i jako je zanimljiv.“
Puno uspjeha u Španjolskoj poželjela im je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. „Ovo je dokaz da se sav trud trenera i požrtvovnost mladih plesača isplati. Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska će maksimalno pomoći u njihovom odlasku na prvenstvo. Ovo je još jedan mali mozaik u kockici koja se zove „Sisak – europski grad sporta 2019.“ Sve pohvale za trud i samo tako nastavite“, poručila je gradonačelnica.

TOP-STEP-10

najčitanije