Najbolji hrvatski gimnastičari na 4. sisačkom gimnastičkom vikendu

nn

261020211635268319.jpeg

Športski gimnastički klub „Sokol“ Sisak domaćin je 4.sisačkog gimnastičkog vikenda koji će se održati od 10. do 12. Lipnja. U SD „Brezovica“ održava se višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore te Otvoreno prvenstvo Siska uz pokroviteljstvo Grada i Županije.
U subotu, 11.lipnja od 13:30 počinje Otvoreno prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici za kadete i mlađe juniore, te za mlađe kadetkinje, kadetkinje i mlađe juniorke u „A“ programu.
Od 17:15 počinje najatraktivniji dio natjecanja, višebojsko i pojedinačko prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore. I ove će godine Sisak ugostiti najbolje hrvatske gimnastičare. U „Brezovici“ će se tako natjecati Andrej Korosteljev, Tomislav Marković, Marijo Možnik, Robert Seligman, Filip Ude, čije će iduće natjecanje biti Olimpijske igre u Riju. Uz rame „velikim dečkima“ borit će se i sisački predstavnici, Krešimir Majdanžić i Borna Matić.
U nedjelju se održava II.kolo regije Sjever u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici za B, C i D program koje počinje od 9:00 sati. Na nedjeljnom natjecanju sisački „Sokol“ imat će 13 predstavnika, 7 gimnastičarki i 6 gimnastičara. Na dvodnevnom natjecnju nastupit će gotovo 250 natjecatelja.
Ovogodišnji gimnastički vikend ima i humanitarnu notu. Širom dvorane postavit će se kutije za donacije, a prikupljat će se sredstva za kupovinu opreme GK „Petrinja“ koji je nastao iz sisačkog „Sokola“. Ulaz na sva natjecanja je besplatan.

najčitanije