Nagrađani najbolji sisački sportaši

pm

261020211635281432.jpeg

Najuspješnija sportašica i sportaš su plivačica PK Sisak Janaf Ena Šarar i član Streličarskog kluba Siscia Mario Vavro. Ema je na europskom juniorskom prvenstvu osvojila 3. mjesto na 50 metara leđno s novim juniorskom rekordom, dok se Mario prošle godine okitio naslovom seniorskog prvaka Hrvatske u field streličarstvu sa složenim lukom, a u istoj je disciplini postao i svjetski juniorski prvak.
Najuspješnija školska sportska društva su Ribari iz OŠ Braća Ribar te Gimnazijalac sisačke Gimnazije, a posebna priznanja uručena su Karolini Čutuk i Nikoli Perkoviću za dostignuća u razvoju sporta našeg grada te Klubu hokeja na ledu Sisak za 85. obljetnicu postojanja i neprekidnog rada i djelovanja.
Najuspješnija ženska ekipa je juniorska štafeta Plivačkog kluba Sisak Janaf koja je na državnom prvenstvu u Splitu s novim juniorskim rekordom Hrvatske osvojila prvo mjesto u štafetnoj utrci 4×100 metara mješovito te u štafeti 4×100 m slobodno.
Najbolja momčad za prošlu godinu je Odbojkaški klub Sisak koji je osvajanjem drugog mjesta u nacionalnom prvenstvu ostvario plasman u razigravanju za prvaka Hrvatske. Sezonu 2013./2014. završili su na 6. mjestu i osigurali plasman u četvrt finale odbojkaškog kupa Hrvatske.
Najboljom mladom sportašicom proglašena je Lea Peternel iz Plivačkog kluba Sisak Janaf. Najuspješnija školska sportska društva su Ribari iz OŠ Braća Ribar te Gimnazijalac sisačke Gimnazije, a posebna priznanja uručena su Karolini Čutuk i Nikoli Perkoviću za dostignuća u razvoju sporta našeg grada te Klubu hokeja na ledu Sisak za 85. obljetnicu postojanja i neprekidnog rada i djelovanja.
Nagrade su najuspješnijim sportašima uručili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Ivan Đumbir te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička.

najčitanije