Nadaždi, Špičak i Kastmiller na baseball kampu u Houstonu

mradenovic

261020211635235005.jpeg

Da je Sisak pravi grad sporta potvrđuje popularnost i tradicija igranja baseballa, sporta koji je mnogima u Hrvatskoj i dalje nepoznanica. Krajem ožujka na igralištu ‘The Nest’ u Vrbini svečano je otvorena baseball sezona Little League Croatia North.

„Sisak Storksi su se pridružili najvećoj organizaciji kada je riječ o dječjem baseballu.  Ovo je četvrta sezona koju igramo i pokušavamo omasoviti sport u Hrvatskoj. Baseball u Sisku radi u krivuljama. Dok smo bili vezani za seniorsku ekipu, nismo razmišljali o pomlatku i to nam se osvetilo. Zadnjih pet godina smo posvećeni isključivo radu sa djecom od 6 do 14 godina“, rekao je Neven Kastmiller, trener i tajnik kluba.

bejzbol   bejzbol 2

Storksi ove godine slave 25 godina postojanja, a ove se godine obilježava i 100 godina igranja baseballa u Hrvatskoj. Grad podupire razvoj baseballa, tako je prošle godine upravo  Sisak bio domaćin kvalifikacija za Europsko prvenstvo U15.  Ove se godine igralište dogradilo, pa se dodao dio da se montažnim dijelovima igralište sa seniorskih dimenzija može transformirati na igralište za potrebe Little League. Pred članovima reprezentacije LL U12 i U14 je bitan tjedan jer za uskršnje praznike putuju u Ameriku.

„Ove godine naša Little League gostuje Houstonu u Texasu, a naša će djeca imati priliku odmjeriti snage sa američkim vršnjacima“, kaže Damir Karin Little League Croatia North: District administrator. Članovi sisačkih Storksa, ujedno i članovi reprezentacije Filip Nadaždi,  David Špičak i Leo Kastmiler tako će uskršnje praznike (od 17. do 28.travnja)  uz roditelje i trenere provesti u treningu, kampu i utamkicama u Americi. Bit će to odlična priprema za nastupe reprezentacija na ljeto u Poljskoj.

Baseball klub Sisak ima još jednu reprezentativku, Paula Jurković koja je i članica Softball kluba Lady Pirates iz Zagreba izborila je nastup u reprezentaciji U16. Paula će od 24. do 28.4. sa reprezenatcijom putovati u Češku gdje će nastupiti na Pony League.

najčitanije