Moslavina očekuje najbolje Rally posade

imp

261020211635288231.jpeg

Nakon ljetne stanke, Prvenstvo Hrvatske u rallyu nastavlja se u Moslavini. Gradovi Kutina i Popovača te općina Velika Ludina suorganizatori su i domaćini 1. rallya Moslavina koji će se u organizaciji AK Delta Sport održati 12. i 13 rujna. Start i cilj utrke bit će na kutinskom Trgu kralja Tomislava, a posade, zajedno s natjecateljskim automobilima, bit će posebni gosti tradicionalnih Voloderskih jeseni u subotu 13. rujna od 11 do 12 sati.

Velika gužva vlada u trenutačnom poretku Prvenstva Hrvatske, pa će obračuni posada na moslavačkim cestama biti žestoki i zanimljivi za publiku. Vodeći Juraj Šebalj i Toni Klinc imaju solidnu zalihu, s 20 bodova više od drugiplasiranih Janosa Szilagyija i Botonda Csanyija, no posade od trećeg do osmog mjesta natiskale su se u samo 8 bodova razlike. Stoga neće štedjeti ni guma, niti benzina u potjeri za što boljim plasmanom. Lista prijavljenih bit će objavljena u ponedjeljak, 8. rujna na internetskoj stranici www.rally-moslavina.com.

Posade i gledatelje očekuje ukupno osam brzinskih ispita ukupne duljine 75,64 kilometara. Prvog dana natjecanja, u petak, 12. rujna vozit će se dva brzinca samim središtem Kutine, gradskim ulicama i trgovima. Preostalih 6 ispita na rasporedu je u subotu, 13. rujna, kada su na rasporedu tri kruga sa po dva brzinca – Gojlo i Popovača.

Posebna pogodnost za ljubitelje rallya je nagradna igra koja je započela jučer 06. rujna i trajat će do srijede 10. rujna na facebook stranici 1. rallya Moslavina. Glavna nagrada je promotivna vožnja na suvozačkom sjedalu u trkaćem automobilu, kojeg će voziti eminentni vozač, po dionici tzv. shakedowna. Sve informacije za gledatelje dostupne su u rally vodiču kojeg možete preuzeti na službenim stranicama natjecanja.

najčitanije