Momčad RK Maksimir Pastele ipak prejaka za Siščane

Rk Sisak

U susretu 22. kola 1. HRL sjever rukometaši Siska u dvorani “Zeleni Brijeg” ugostili su momčad RK Maksimir Pastele gdje su gosti pokazali više znanja i u ovom trenutku se pokazali kao kvalitetnija i jača ekipa i zasluženo slavili s 30:34.

 

Dobar ulazak u utakmicu dao je naslutiti kako će to biti prava muška i borbena utakmica koja je i zaista bila kroz svih 60 minuta, ali uz puno padova i uspona naše ekipe.

Od samog početka utakmice se igra gol za golom da bi u 20. minuti prvog dijela gosti imali +2 (10:12), ali ubrzo naši anuliraju prednost i poravnavaju na 12:12. Na isteku prvih 30 minuta rezultat je 14:16 za goste.

 

U drugi dio utakmice ulazimo uspavano i bez ideje u napadu i slabom igrom u obrani što gosti koriste i odlaze na velikih +4 (14:18). Lovili su naši zaostatak i u 38. minuti utakmice došli samo na gol zaostatka (20:21), ali gosti ponovno rade “mini seriju” i vraćaju rezultatsku prednost od 3 gola na svoju stranu (20:23). U 44. minuti momčad Maksimir Pastele povisuje svoju prednost i imaju 21:25, ali naši rukometaši nakon TO trenera Orlića dogovaraju kako treba igrati u obrani i u napadu i u 51. minuti susreta rezultat svijetli 27:27. Ulovili su zaostatak, ali ponovno gosti rade nevjerojatnu seriju od 5 pogodaka u nizu na našu nesreću i odlaze na nedostižnih 27:32 i tu je priči bio kraj. Do kraja utakmice svaka ekipa je poentirala što je na kraju rezultat visokih 30:34.

 

Najbolji u našoj momčadi pokazao se Matteo Ražić s 9, a uz njega jedan manje zabio je Mario Zakić dok je Rok Malin dodao 5 golova ( 7m 3/3 ), a uz njega četiri pogotka je zabio novopridošli Fran Čizmar.

 

Svoj doprinos na golu dao je i vratar Novinc s 9 obrana uz obranjena 2 sedmerca.  Fritz-Sabljak sakupio je 3 obrane.

 

Kod gostiju najviše se istaknuo David Kocen s 9, a pratili su ga Toma Draženović i Domagoj Pleše sa po 6 pogodaka.

 

U sljedećem 23. kolu naši rukometaši putuju u Varaždin gdje će ih ugostiti momčad MRK Vidovec koji se nalazi na 13. mjestu ligaškog poretka te će se naši rukometaši dobro pripremiti za tu utakmicu koja im predstoji.

najčitanije