Mlade nade PK „Sisak Janaf“ uspješne na međunarodnom mitingu u Puli

štafeta

U subotu 28. svibnja na gradskim bazenima Pula-Pola održao se 1. Međunarodni plivački miting PK Pula 2022. Natjecanje je bilo predviđeno za kategorije mlađih kadeta i početnika. Na natjecanju se plivalo 50m leptir, 50m leđno, 50m prsno i 50m slobodno, te su na kraju programa bile štafete 4x50m slobodno (2M/2Ž) za kategorije početnika i 4x50m mješovito (2M/2Ž) za kategorije mlađih kadeta.

 

Prema prijavama nastupilo je 183 plivačice i plivača iz 9 klubova iz Hrvatske, od toga 42 iz PK „Sisak JANAF“, a  u pratnji plivača bili su dva trenera Luka Pereković i Marko Milatović.

 

Iz redova PK Sisak JANAF-a u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji početnica najuspješnija je bila Lili Horžić sa osvojene 4 medalje ( zlato na 50m leptir, srebro na 50m leđno, zlato na 50m prsno te zlato na 50m slobodno ), a Leona Bukovec osvojila je broncu na 50m prsno također u kategoriji početnica. U kategoriji mlađih kadetkinja Lu Barbić osvojila je dvije bronce na 50m leptir i  50m slobodno.

 

Medalje za muški dio ekipe osvojili su Matej Weiss Bušić koji je osvojio u kategoriji početnika brončanu medalju na 50m leptir i Gabriel Hajdinjak sa osvojenom broncom na 50m prsno, također u kategoriji početnika. Štafeta u kategoriji početnika PK Sisak JANAF-a osvojila je zlatnu medalju u disciplini 4x50m slobodno (2Ž/2M)  u sastavu Lili Horžić, Mia Plavec, Vito Panjković i Matej Weiss Bušić.

 

Pehar za najuspješniju plivačicu na natjecanju u kategoriji početnica osvojila je Lili Horžić.

Foto: PK Sisak JANAF

najčitanije